söndag 26 december 2010

Det är inte värt priset

För några dagar sen så skrev jag om människor är villiga att betala priset för mer lättillgänglig alkohol i samhället.

Själv är jag en omutbar optimist att jag inte tror att de flesta människor verkligen vill riskera att offra sig själv och alla andra, men med tanke på krigsrubrikerna idag, som påminner om de som brukar vara på midsommar, så undrar jag om jag inte har fel ändå?

Natten har uppenbarligen varit stökig i hela landet, utom i Växjö, vilket lite förvånar mig eftersom kalla och snöiga vintrar brukar innebära att det blir något lugnare, men så är inte fallet i år under juldagen, med avskurna öron och skurna med flaskor i ansiktet.

Frågan är fortfarande: Är det verkligen värt en ökad tillgång till mer alkohol, med tanke på skadorna de orsakar och kostnaderna det drar med sig för dig, mig och alla andra?

En av många konsekvenser är att övervakning, inte minst via polisens insatser och sjukvård, för de som dricker påverkar på andra håll, som t ex bristande resurser för att upptäcka barn som far illa.

Gårdsförsäljningen, som visar sig vara något helt annat, och fortsatta satsningar på supasåpor, lär inte förbättra, utan öka på mängden alkohol, som redan nu är stor, som dricks ett normalt år i Sverige.

Mer media svd svd dag hd hd hd hd hd hd hd gp gp gp gp smp skd skd skd nsk nsk


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer: