måndag 2 maj 2011

Inte för att jag kommer att sakna Bin-Ladin...

Inte för att jag kommer att sakna Bin-Ladin alls, nu när han sägs vara dödad av amerikanska soldater, tvärtom.

Men jag måste uppriktigt säga att jag är förvånad att han alls har varit levande på många år. Med tanke på det extremt stora symbolvärde han har haft för de extrema talibanerna och deras anhängare, samtidigt som man verkat ha varit relativt bra på att saluföra sig själva, inte minst via modern teknologi, som stått i skarp kontrast till deras ålderdomliga och extrema åsikter, så finns det mycket märkligheter inblandade.

Det har med ojämna mellanrum kommit ljudinspelningar som inte någon kunnat avgöra om de är nya eller gamla, i övrigt har det varit relativt tyst från honom personligen. Vad det gäller hans PR-värde för sina anhängare så är jag mycket förvånad, i synnerhet med tanke på hur mycket han användes tidigare, att man inte släppt inte bara fler ljudinspelningar, utan även fler filmer.

Nä, något är lurt här och det är många som tror att han har varit död sen länge med tanke på hur tyst han har varit och det absolut bästa vore naturligtvis om han kunnat hållas levande och ställas inför rätta som man lyckats med ett antal diktatorer.

En sak är säker, med tanke på Obamas dåliga läge i inrikespolitiken och den amerikanska ekonomin så är det här definitivt det bästa som kunde hända, för en mer tydlig gemensam fiende har inte USA haft sen Sovjet och östblocket packade ihop, och oavsett om det som sägs stämmer eller inte, så kommer verkligen hans död vid en mycket lämplig tidpunkt.

media svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd exp exp exp exp exp exp exp exp exp exp exp exp exp exp exp exp exp exp exp gp gp dag dag dag dag dag dag dag dag dag dag dag dag dag skd skd skd skd skd skd skd skd skd skd skd skd skd nsk nsk nsk nsk nsk nsk nsk nsk nsk nsk nsk dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab kvp smp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

3 kommentarer:

 1. Hej,
  du tycks inte ha något att invända mot detta politiska mord. De amerikanska soldaterna kunde mycket väl ha tagit honom med sig och ställt honom inför rätta istället för att skjuta honom.

  Obama som uppenbarligen gav order om detta mord och som är ytterst ansvarig för det illegitima kriget i Afghanistan är sannolikt ansvarig för fler oskyldigas död än vad Bin-Ladin var. Jag anser att Obama borde ställas inför rätta. Vad tycker du? Tycker du att han också bör mördas?

  SvaraRadera
 2. Visst har jag det, men det var inte det jag skrev om här.

  Jag föredrar verkligen att han hamnat i en rättegång istället och jag är emot avrättningar i alla former. Men det är inte det samma som att jag saknar honom.

  SvaraRadera