lördag 21 maj 2011

Rättvisan urholkas under alliansregeringen

Det är precis som när jag skrev Endast högern kan säga emot, det är märkligt att se hur slapphänt man kan vara med när skattepengar delas ut till vissa, samtidigt som man är stenhård och drar ner på sjukvården för människor som verkligen behöver det.

DN har en serie som visar upp hur sjukvården förändrats till det sämre för många olika grupper som jag verkligen rekommenderar att läsa för de som fortfarande lever i små rosa drömmar om att det är så bra med sänkta skatter, vilket ger olika vård för äldre beroende på var de bor, att de sjukast får vänta på vård, kroniskt sjuka får inte ringa sin läkarebrist på läkarsängar i Sverige och akut läkarbrist i Sverige. Det räcker inte att man är sjuk, man måste tjata och var envis.

DN går vidare och visar att vården är ojämlik i Sverige, vilket inte förvånar mig alls tyvärr, och det ska bli intressant att fortsätta följa den borgerliga nedmonteringen av tryggheten, mot vägen att ge vissa grupper mer än andra och knappast de som behöver mer omsorg eller högre inkomst.

FAS 3, som vissa borgerliga ledarskribenter försöker försvara fortfarande, är ett extremt tydligt exempel på hur man väljer att ge bort pengar till företag för att förvara arbetslösa, där man inte ens ställer krav på att de ska göra något meningsfullt som i förlängningen kan leda till en anställning.

Ett annat exempel är, det hårt kristiserade tilltaget, att ta biståndspengar för att bygga ambassader, vilket klart och tydligt enligt en samlad och massiv kritik både inom och utom Sverige från många humanitära organisationer är totalt regelvidrigt.

Miljöpartiet är under förändring rent politiskt, tror åtminstone jag, eftersom de byter ut sina språkrör under helgen. Men jag ser med två nya, och så vitt jag vet, bra och populära kommande språkrör så kommer de att fortsätta kunna attrahera väljare och fortsätta att kunna välja om de vill hålla till vänster eller höger när mandatfördelningen inte är för en tydlig majoritet för något av blocken.

Själv saknar jag ett miljöparti som tydligare tar avstånd från skattesänkarpolitiken och talar sig varma för ett fortsatt tryggt land.

 media skd gp dn dn dn dn dn dn dn dn exp exp svd svd svd svd svd svd svd svd hd hd hd hd smp ab ab dag dag skd skd nsk nsk gp gp gp gp 


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar