onsdag 1 juni 2011

Olämpligt uppträdande är illa nog

Kungahuset och alla turer skrev jag om i Som sagt tidigare... och det är svårt att inte fortsätta tycka lite synd om honom som person, som verkar vara så i händerna på dåliga rådgivare och eget dåligt omdöme...

Däremot kan jag inte säga att jag håller med om Aftonbladets resonemang, att han borde kliva av för folkets skull. Inte ens kungen bör "dömas" till avgång om han inte går att bevisa om att ha gjort något olämpligt eller olagligt. (Trots att han då i princip inte kan göra något olagligt eftersom att han inte kan åtalas.)

Förhoppningsvis kommer de så omtalade bilderna fram snabbare än väntat och gör de inte det så lär kungen sitta till döddagar, bokstavligt talat.

Smålandspostens konservativa ledarsida försvarar kungen med att han inget olagligt gjort, även om det som sägs är sant. Men ärligt talat så kan man bli av med sitt jobb även om man "bara" gör olämpliga saker. Är man ordförande i utrikesnämnden, som behandlar utrikespolitiska uppgifter, ibland med innehåll som vanligt folk aldrig får reda på på grund av rikets säkerhet, så är det direkt olämpligt att utsätta sig för risken att bli utpressad av kriminella eller främmande makt.

Är man kung kan man däremot aldrig bli av med sitt jobb, eller dömd om det nu är något kriminellt, hur illa man än bär sig åt. Att andra länder också har åtalsimmunitet helt och håller eller i viss mån är knappast en ursäkt för något. Det är lika illa där som här att man inte behandlar alla medborgare likadant gentemot lagen.

Det är åtminstone skönt att se att inte politiker har åtalsimmunitet här, för då skulle man kunna skylla på korvköp istället för utnyttjande av prostituerad, som en moderat politiker försökte göra...

media ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab dn dn dn dn dn dn dn gp gp lot exp gp skd nsk dn dn dn exp exp exp exp svd svd svd svd svd hd hd dag dag dag dag


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

6 kommentarer:

 1. Jo, det är väl lite synd om honom som person. Men det stör mej när folk tar synd-om-tyckandet som skäl för att man ska sluta granska kungen och lämna honom i fred. Om det istället handlat om en politiker skulle INGEN argumenterat för att stackaren borde lämnas ifred... Men nu är det kungen, och då blir folk sådär "nämen sluta bråååååka med honom... Han är ju bara määäänniska....". Urk.

  SvaraRadera
 2. Nej DET håller jag med om att man absolut inte ska göra!

  SvaraRadera
 3. Varför granskas inte de journalister som bedriver kampanj mot kungen? Vad har dessa journalister för bakgrund och vad är det för politiska mål de har?

  Det finns bara en stor maktelit som aldrig granskas i Sverige och det är just journalisterna. Det är på tiden att även denna institution demokratiseras. Folket borde få rösta om vilka som ska ingå i den tredje statsmakten.

  SvaraRadera
 4. Eftersom vi är en demokrati kan inte gärna staten granska media. Eftersom vi är en demokrati så står det andra medier fritt att granska andra medier.

  Det är demokrati att ha det så och det du verkar vilja ha är inte det.

  SvaraRadera
 5. Även om bilder finns,vem säger att de är äkta?I dagens It-samhälle är det hur lätt som helst att manipulera både bild och ljudinspelningar.Och hur mycket trovärdighet ligger det hos den sk.värdinnan på stripklubben eller andra inblandade,är de uppköpta?Vi vet ju redan i dag att det finns utpressning i denna affär på flera miljoner.Självklart tycker jag att man skall granska kungahuset,men den här typen av drev som nu görs får mig att spy!
  Lars

  SvaraRadera
 6. Frågan är är hur man ska göra annars då? Det finns möjligheter att avslöja fejkade bilder f ö.

  SvaraRadera