måndag 16 januari 2012

Skattepengar till andra än medborgarna...

Äntligen ett borgligt parti som förstår en sak, kunde man känna någon slags hopp om ett uppvaknande.


Fast så långvarigt blir nu inte hoppet om förändring, eftersom det krävs lite mer press bakom för förändring. Kanske kan just centerns utspel om Palestina påverka något parti till i alliansen, även om det är tveksamt...


Men alla övriga fel som regeringen stått med tjänst till kommer inte att förändras, så länge sossarnas moras i opinionssiffrorna fortsätter.


Det var som jag läste för någon dag sen, Juholt är körd och om han ljög eller inte är en passerad gräns eftersom för få tror på honom Det är bara det att ingen vill hålla i yxan och själv verkar han, så här långt, ha samma syn på att vara partiledare längre än nödvändigt som så många andra. Om media benämnde det som En lång uppförbacke för socialdemokraterna i oktober förra året så är frågan vad det är nu?


Undantaget, under de senaste åren, är lite oväntat Mona Sahlin, som hade självinsikt  nog att avgå snart efter förra valet. Är man ett uppenbart sänke för sitt parti så finns det inte mycket att välja på. Inte ens i det här fallet, där i bästa fall Mp och Vänsterpartiet, märkligt nog, i slutändan kan dra upp de rödgröna partierna.


Det gäller dock hela tiden att inte bara hålla i huvudet vem som är avsändaren, utan ännu mer hålla ordning på hur avsändaren kommit fram till sina uppgifter. Frågan är hur  man kan ta webundersökningar, där man anmäler sig frivilligt, kan tas på stort allvar?


Jag vet ett antal som försöker tjäna lite extra pengar genom att svara på enkäter åt t ex företag som Gratis Bio. Men å andra sidan så brukar det handla om för allmänheten lite mindre allvarliga saker, som nya produkter och inte väljarundersökningar där man måste kunna lita på resultatet som ett tvärsnitt för hela befolkningen.


Å andra sidan så kanske man inte ska vara så förvånad att det här tänket, med att slarva med vem som gör vad, i tiden när till och med regeringen låter bemanningsföretag hantera godkännandet av lärarlegitimationen avgöras av bemanningsföretag. Som tar fyra minuter på sig per lärare för att avgöra deras framtid. 


Grattis, det blir allt annat än rättssäkert! Ungefär som med alla andra utförsäljningar. I slutändan lär det inte bara påverka lärarna, utan även statskassan eftersom fler lärare behöver utbildas jämfört med att vilja betala för en seriös undersökning av lärarnas tester. Som kanske, hör och häpna, behöver ta både 8 och 16 minuter på sig för att bli vetenskapligt väl rättade...


Det enda relativt bra som kommit från högerhåll på länge är Bo Könbergs utredning, över hur man behöver göra läkemedel, vårdbesök och sjukresor som något som finns under ett gemensamt högkostnadstak. Det låter oerhört logiskt.


Däremot låter det som vanlig högerpolitik när han fortsätter med att höjningarna bör komma oftare och mindre, vad det gäller egenavgiften.


Det har han visserligen rätt i. Men det gäller också att den hålls på en vettig nivå för de som drabbas och ha låga inkomster. Sett till hur snedvridet det har blivit mellan de som har, och gynnas av jobbskatteavdragen, avdrag för gåvor som få vill ha och momssänkningar för restauranger som inte ger mer anställda, och redan har pengar så de klarar sig, och de som är sjuka, barn och äldre och inte får motsvarande mer pengar i plånboken, så kommer det på sikt att fortsätta slå på de som redan ligger.

Som grädde på moset blir det sista jag läser, som skattepengarna hellre ska gå till, Sverige stödjer afghansk milis, på ett sätt som påminner om hur USA stödde, och gravt misslyckades, talibanerna så länge Sovjet existerade... Suck!

media ab svd svd svd svd svd svd dn dn dn hd hd hd hd hd gp gp gp gp gp dag dag dag dag smp 


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar