söndag 15 januari 2012

Äntligen ett borgerligt parti som förstår en sak!

Sagan från igår, ni vet den om Ansvarstagande kapitalism, går vidare idag mot att Centern tycker att Sverige ska erkänna Palestina.


Egentligen är det, inrikespolitiskt sett, en liten fråga som allt för få bryr sig om. Tyvärr...


Men det visar på behovet av att det dels finns lite gnissel i allianssamarbetet och att centern inte trivs med att vara ett litet parti som ingen bryr sig om. Frågan är bara vilka de tror sig attrahera här?


Dock har de rätt i vad de säger på DN-debatt, och är det första borgerliga partiet som tar det ställningstagandet. Att de än mer hopplösa och mindre liberala folkpartiet har en annan åsikt är inte oväntat...


Övriga partier tycks fortsätta med ledarproblem eller ledarframgångar, som för Vänsterpartiet. Centern som redan bytt till den unga och vackra Annie tycks få det svårare, när inte det innebar något lyft. Till skillnad från S kan de knappast byta ut henne redan, men tvärtemot vad som sägs så tror jag tyvärr att ett utbyte av Juholt är det enda som fungerar för S nu. Men vem vill hålla i den yxan?


Vi andra bryr oss mer om att vården fungerar, en fråga som engagerar nästan alla väljarna och som är betydligt viktigare och nyttigare än rut-fiaskot för allas ekonomi (LÄS den artikeln!). Den befäster enbart det klassamhälle, som Jonas Sjöstedt pratar om i arbetarbladet idag. Samma klassamhälle som gör att över 600 barn blir vräkta, bara i Göteborg.


Ps: En annan glad nyhet om oväntad förståelse: Sd-politiker avgår pga SD:s lögner! Själv har jag en färdigskriven text om Sd i Älmhult, som jag väntar på ska publiceras i en av tidningarna, som visar på att de inte är ett parti som värnar om de små människorna ens på det lokala planet.


media ab hd gp gp gp gp dag dag svd hd hd skd nsk nsk


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

6 kommentarer:

 1. Ja jättebra att forsera fram ett självständigt Palestina nu när den arabiska våren snabbt övergår i vinter. Skall man inte ta det lugnt och belöna framsteg i demokrati när de kommer. Sen är de fullständigt orealistiskt just nu utan blir en del av den symbolpolitik som vänstern ägnar sig åt nuförtiden, medan man struntar i de stora sociala frågorna.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker du ska läsa lite på länkarna till det här blogginlägget så inser du, som jag skriver, att det är centerpartiet som är positiv till Palestina också och att vänsterpartiet definitivt bryr sig om de sociala frågorna.

  SvaraRadera
 3. Tror inte du som jag att en framtida Palestinsk stat som skall leva sida vid sida med Isral utan att murar skall vara nödvändiga måste styras av något annat än militanta Salafister eller Hamas. Om man inte är otroligt naiv så inser man att vi inte är där än. Fred byggs underifrån genom infiltration snarare än intervention. Skulle du göra en folkomröstning i Egypten skulle nog en majoritet vilja utplåna Israel. Sådan har propagandan varit trots en kall fred efter Saddats död.

  SvaraRadera
 4. Jag tror det hade underlättat om de militanta och extrema på båda sidorna inte funnits. Jag är däremot inte så enögt naiv som du så att jag tror att det inte finns extrema israeler.

  En folkomröstning bland de mer högerextrema israelerna hade gett samma resultat. Så vilken är skillnaden? Jo att Israel har resurserna och inte palestinierna.

  SvaraRadera
 5. Men det har Saudiarabien etc. När det blir demokrati med religionsfrihet, yttrandefrihet etc.,då kommer också jag att bli mer optimistisk.

  SvaraRadera
 6. Du menar det Saudiarabien som USA stött i många år?

  SvaraRadera