måndag 1 mars 2010

Mer rovdjursjakt

Det känns helt bisarrt att börja betala skottpengar på lodjur, när det är ett djur som det fortfarande finns relativt få individer av, även om de är betydligt fler än vargen.

Det blir än mer bisarrt och går helt emot jägarnas påstådda intresse av viltvård, som när man hjälper till att föda rådjur under hårda vintrar, när man dessutom väljer att fånga dem i fällor som mycket väl kan sluta med djurplågeri.

Nu ska man inte helt och hållet jämföra vildsvin och lodjur, men generellt finns hos nästan alla vilda djur en stor möjlighet till att bli oerhört stressade när de blir fast i en fälla under många timmar.

Nu är jag emot rovdjursjakten överhuvudtaget, i synnerhet på lo och varg. Men det är mindre risk för djurplågeri om man väljer att skjuta dem istället för att fånga dem i bur.

Exempel på olyckliga fällor som dödat djur finns sen ett par år tillbaka där 15 vildsvin dog efter att ha plågats till döds och naturvårdsverkets löften var av noll och intet värda.

Någonstans känns det som om rovdjurshatarna enbart vill se rovdjuren uppstoppade eller i djurparkerna, istället för där de hör hemma, i våra skogar och i vår natur.

Mer media ab ab ab

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. http://www.facebook.com/group.php?gid=254845747614&ref=mf

    SvaraRadera