måndag 14 juni 2010

Alliansens förändringar är omänskliga

Det är så att man vill gråta när man läser artikeln om mammans som sjukskrevs efter sonen dog. Hon sjukskrevs bara i tre veckor, men får ändå inte det godkänt eftersom de nya reglerna från alliansregeringen säger att sorgepengen bara gäller för barn under 18 år.

Ingen betvivlar att en förälder, eller annan anhörig, kan må dåligt av en anhörigs död att man kan behöver inte bara sjukskrivning utan även hjälp från sjukvård i övrigt. Ingen mer än regeringen...

Normalt sett så kan jag instämma att det inte är bra om läkare sjukskriver över telefon. Men i ett fall som det här där det är tveksamt om det finns någon mer uppgift att få än vad patienten lika gärna kan säga, då det knappast gör någon skillnad att undersöka patienten rent fysiskt.

Husläkarsystemet, och liknande system, har alliansregeringen hela tiden varit för. I ett fall som här där samma läkare haft patienten i 20 år så tycks det ointressant med de vinster som man brukar föra fram som relevanta av att ha en och samma läkare under lång tid. Självfallet förstår alla, alla utom den omänskliga regeringen, att en läkare som haft samma patient i många år och som har ett barn, om än vuxet, möjligen borde ifrågasätta om föräldern orkar jobba efter så kort tid som tre veckor?

Knappast ifrågasätta om föräldern behöver vara sjukskriven...

Det är med andra ord inte bara äldrevården som behöver en uppryckning i det här landet och det behövs fler människor som inte enbart röstar för sitt eget bästa, utan tänker på andras bästa också. Förr eller senare så byter man roll, exempelvis från rollen som förälder, till att bli en person som behöver bra och relevant vård.

Både lag och moral behövs skriver Norra Skåne och Skånska Dagbladet, angående Israel. Absolut! Men behövs det inte någon lag och moral hos regeringen också?

Att Reinfeldt fajtas på motståndarens planhalva må vara sant. Det är bara det att han inte fajtas för de som behöver samhällets hjälp.



Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

8 kommentarer:

  1. Tyvärr tror jag att det är allt för många som går på Reinfelds bluff om "motståndarnas planhalva". Alla kan lova guld och gröna skogar bara för att komma till makten. Men de arbetslösa och sjuka som ska ut och jobba till varje pris, kommer detta till deras del. Men jag som har jobb kan förstås självklart vinna lite på det, så länge jag har jobb. Fast ingen kan idag vara säker på att behålla sitt jobb, allt kan hända man kan t.ex själv bli långtidssjuk. Säg inte att det är en ny arbetspolitik!. Vargen slukar mormor mär han väl kommer till makten. Gå inte på bluffen om "de nya moderaterna en mandatperiod till!!!

    SvaraRadera
  2. http://www.blogvertiser.se/search.php

    Så du säljer dold textreklam för 300.- per bloggpost...

    Intressant!

    SvaraRadera
  3. Aggiator - Jag tror tyvärr du har rätt och att månag gör det. Jag resonerar som du, det är omöjligt att veta om man har jobb och är frisk i morgon.

    SvaraRadera
  4. Ola - Jag anmälde mig dit innan jag fattade vad det var och hur det fungerade. Bloggen är avanmäld nu och du är välkommen att gå igenom bloggen för att kolla om jag skrivit något inlägg som ser ut som textreklam.

    SvaraRadera
  5. Den regel som tillämpats på mamman i fallet du tar upp fanns redan på Socialdemokraternas tid. "Sorg är ingen sjukdom" heter det och så har det hetat i minst trettio år. Antingen är du okunnig om vad sjukförsäkringen omfattar eller också försöker du medvetet bluffa om att detta är den borgerliga regeringens "fel". Sanningen är ju att man förbättrat möjligheterna att få sjukpeng vid barns dödsfall. På Socialdemokraternas tid fanns inte denna ersättning alls.

    SvaraRadera
  6. Ärligt talat Christine, har du någonsin hört talas om den här typen av historia tidigare? Nej exakt. Vet du varför? För att även om det är så att det du säger stämmer, att regeln fanns, så agerade FK mänskligare innan de fick i uppdrag att agera hårdare från regeringen.

    SvaraRadera
  7. Det är mycket enkelt att ta reda på fakta. Vad du argumenterar mot är din egen missuppfattning om vad sjukförsäkringen har omfattat. Att kalla en införd förbättring för "omänsklig förändring" är en obegriplig slutsats. Men rätt avslöjande.

    SvaraRadera
  8. Förändringen finns där som sagt och det är på uppdrag av regeringen FK väljer att agera hårdare än innan.

    SvaraRadera