Inte nog med att regeringen gjort det lätt att bli miljonär på skattepengar. De har dessutom sett till att vanligt fattigt arbetslöst folk har det svårare att klara sig på sin A-kassa.
Man gör dessutom så att många grupper lämnar A-kassan, vilket knappast driver på den utveckling man säger sig vilja ha, att människor stannar kvar i A-kassan.
Att vissa grupper försvinner har definitivt att göra med att pengarna man får som arbetslös är så små att det är bättre att söka privata lösningar, fullt i linje med regeringens politik. Tyvärr går det ut över alla som inte tillhör de kategorier av människor som tjänar bra på sina jobb eller har några av de relativt få jobb som känns som att de aldrig kan bli arbetslösa, som exempelvis läkare.
Debatten kring A-kassorna känns lätt hysterisk och det finns många myter som späds på. En är skribenten från svenskans opinionssidor som påstår att pratar om finansiering av A-kassan via skatten, men ingenstans nämner att A-kassan i själva verket är överfinansierad och därför blir en extra och osynlig skatt.
Dagens lustigaste rubrik är I framtidsdebatten behövs fler vuvzelor. Undra bara på vilket sätt det gynnar debatten att det förs så mycket oväsende att ingen varken kan prata eller tänka...
Nu var det inte så skribenten menade, men det hade varit konsekvensen av hans förslag.
Trots allt prat om att skatten är för hög så visar det sig att ekonomin är god i de flesta av landets kommuner. Det kan behövas med tanke på att många ungdomar är fattiga och att man valt att dra ner på nödvändig vård.
Ett exempel på det är i min egen kommun, Älmhult, som dragit ner så mycket på vården av de demanta att diakonen med flera protesterar. Något jag nämnt tidigare och ytterligare en gång
Det finns en anledning till att man inte ska dra ner så mycket som möjligt på skatterna och det handlar om omsorg om sina medmänniskor.
Mer media svd gp skd hd hd hd sds dag
Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!
torsdag 17 juni 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Jag borde skrivit "lägre skatter". De är lägre jämfört med tidigare och jag upplever det som att välfärden också är sämre idag.
SvaraRadera