onsdag 13 oktober 2010

Utmanande och oförskämd

Utmanande försiktig, är rubriken på svenskans artikel om budgeten.

Utmanande och oförskämd borde den heta.

Inga negativa förändringar är en annan rubrik.

Inga positiva förändring, är mer relevant.

Det är som andra säger, en kall hand över de som behöver samhällets hjälp och dagens bästa citat kommer från Aftonbladet och dess ledarsida som säger:

I Sverige har vi emellertid en regering som inte tror att det finns andra skäl till sjukdom och arbetslöshet än att folk har för mycket pengar.
Det känns sådär.

Inte ens den gamle sydsvenskanskribenten Kennet Andreasson tycker att man kan ha en budget som snurrar kring de sjukskrivna enbart:

I själva verket är grunden för den nya försäkringen inte alls rätt och riktig. En ambition att genom rehabilitering och annan omsorg hjälpa människor att återgå i arbete, är naturligtvis inte fel. Men reformens verkliga grund stavas lönebildningen: hårdare tag i sjukförsäkringen – och a-kassan – är den ”drivkraft” som tvingar försäkrade, och utförsäkrade, ut på en arbetsmarknad med lägre löner.
Det är vad det huvudsakligen handlar om. Det är så sjuktal och arbetslöshet ska pressas ner.
Regeringens översyn ändrar inget, om inte Reinfeldt och Anders Borg lägger en helt ny grund för försäkringen. Det gör de givetvis inte. Det skulle helt ändra riktningen för den ekonomiska politiken.

Möjligen är det positivt att alla uttalar sig kristiskt mot sd:s budget, som inte oväntat har problem med verklighetsförankringen.

Men risken är, igen, uppenbar att det bara ger dem mer uppmärksamhet än vad de som ett litet parti förtjänar och i slutändan ger dem mer sympatier, utan att presterat något politiskt för att förtjäna den.

Att det dessutom är ett parti där en av deras absolut ledande riksdagskandidater är fällda för förtal, men utan repressalier från partiet, något som aldrig kunnat hända ett annat parti, visar hur långt ifrån de andra partierna sd står på många punkter, inklusive sin egen politik.

Mer media svd svd dn dn dn dn dn dn sds dag gp gp gp kb hd hd skd smp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

13 kommentarer:

  1. Det som kan hända i andra partier är däremot att man har en partiledare som förskingrade statliga medel, genom att handla privat på skattebetalarnas bekostnad och inte betalade sina parkeringsböter.

    Jag tycker att man borde vara försiktig med att peka på andras fel om de har möjlighet att peka tillbaka med hela handen!

    SvaraRadera
  2. No offence men det är 15 år sen och hon har fått lida mycket för det. Det här handlar om dagsaktuella händelser och dagens riksdagsmän.

    SvaraRadera
  3. Jag skulle kommenterat en annan sida men jag hittar inte den igen ...den där du spyr ut galla över Sverigedemokraterna. Likt en blodhund vill du ge tillbaka för allt gammalt som andra partier för inte så längesen spydde ut sitt hat mot kommunister. INGEN ville ha med kommunisterna att göra. Nu är det SD som man spyr galla över och KOMMUNISTERNA är väldigt aktiva! Hur kan det komma sig? Minns när S vägrade ha komnunister i fackligt arbete....Ja jag minns det väl. Tycker det var fel då och tycker det är fel nu...att man gastar om hur andra gör och inte gör och vilken politik man för. Var och en har sitt GLÖM aldrig detta.....och minns hatet som alla vände mot ditt parti...och tänk om nu.....jisses säger jag bara!

    SvaraRadera
  4. Fast nog spys det ut en del mot Vänsterpartiet fortfarande, trots att få om ens någon är kommunister längre?

    I övrigt tycker jag det är upp till varje organisation vad för regler de vill ha för medlemskap o dyl, oavsett om det gäller sd:are eller forna tider kommunister.

    SvaraRadera
  5. man måste skilja på det arbete man bedriver. Är man sämre facklig företrädare för att man tillhör V eller SD elller M eller C eller KD eller MP. För alla dessa får ju sin släng från S sida. Man ska inte tillhöra annat. Nej det är inte många som är Kommunister längre ej heller vill man tillhöra Vänsterpartiet. Tänk på att SD är större i många kommuner än V nånsin varit.

    SvaraRadera
  6. LO-facken har som krav att man ska vara socialist i någon mån för att arbeta fackligt. Det är regler som är framröstade och även om jag i viss mån, trots att jag är Vänsterpartist, tycker det känns lite otidsenligt så är det likväl de reglerna som gäller. Precis som att sd väljer att göra sig av med politiker som ville sälja fastigheter till moskéer, något som är fullt lagligt att göra.

    Samtidigt så finns det ett antal kommuner där V är betydligt större än sd. Det ser jag inte spela någon roll som så.

    SvaraRadera
  7. Lite kul när du jämför äpplen med päron lite godtyckligt. Att jobba för sina anställda i en fackförening kräver vissa saker av en som person men man måste inte vara socialist anser jag. En fackförening är som en slags försäkring som ska skydda den anställde från olika saker i arbetslivet och jag måste ifrågasätta varför man måste tillhöra S bara för detta. Hur framröstat det än är så är det löjligt i dagens samhälle. Det har jag alltid tyckt och därmed inte helt rumsren på det sättet. Att hjälpa kompisar på arbetsplatsen som på olika sätt blir illa behandlad eller se till att få vettiga avtal är ALLA anställdas rättighet men jag är ju av den åsikten att det ska gälla betalande medlemmar...Fast jag numera inte är fackligt ansluten av olika skäl... Gillar att SD inte vill att man säljer fastigheter till moske'er för jag gillar inte Muslimer och dess religion och vill således inte ha några sådana här..

    SvaraRadera
  8. Men vad du eller jag anser spelar inte så stor roll. Det är hur de demokratiskt framröstade regelverket ser ut som spelar roll.

    Som sagt så tycker jag det är sak samma att sd:aren blir av med sitt medlemskap, men det klagar ingen på.

    SvaraRadera
  9. Det håller jag med om men utan debatt kommer man ju inte särskilt långt. Det är ju genom att man pratar om saker och ting som man sen kan förändra på olika sätt i livet. Antingen det är politiskt arbete eller fackligt. Att bara sitta tyst och acceptera faktum är ju inte så bra. Genom påverkan och och träffar med varann gör man kanske en ännu bättre framtid.

    SvaraRadera
  10. Exakt, och vill man påverka facket så gör man det bäst genom att bli aktiv själv, eller starta en ny fackförening.

    SvaraRadera
  11. Jo till viss mån går det men jag insåg till sist att det är för tunggrott att få gehör för saker ibland...Men så är livet...ge o ta!

    SvaraRadera
  12. Det är normalt väldigt svårt att diskutera med folk som sympatiserar med (sd). De kan sällan skilja på äpplen och päron, men de är duktiga på att skilja på folk och folk.

    Skulle bara vilja återknyta till Wiccahäxan längst upp:
    det förskingrades inga statliga medel på choklad och annat. Politikern i fråga blev helt friad av det enkla skälet att hon tydligt markerat i kvittot att inköpet var privat.

    Däremot bröt hon mot det interna regelverket när hon använde riksdagens kort för ett privat inköp - men det händer då och då lite överallt på de flesta arbetsplatsr. Normalt sker det på grund av ren okunskap och leder normalt till en enkel reprimand. Det finns de som påstår att tipset bakom det drevet kom från gubbmaffian i (s)...

    Obetalda P-böter, tja? Det är nog värre att bli stämd för förtal gång på gång. Eller smita från teveavgiften om man är kulturminister... eller smita från CSN-betalningen när man är högskoleminister (har inte hänt ännu, men vi väntar med spännning). vi har ju en rätt skön drös med (sd)-folk med minst sagt bisarra uttalanden och tveksam vandel bakom sig. Ingen bryr sig riktigt längre - vi vet ju hur de är.

    SvaraRadera
  13. Jo jag tycker ju det också men ändå är det bara Sahlins drygt 15 år gamla misstag man får höra om...

    SvaraRadera