lördag 5 mars 2011

Bara det inte är den svenska staten...

När jag läser om nya Volvo-ägarens nya agenda så tycker jag det är märkligt att konstatera att få, i synnerhet inte Maud Olofsson som var med och avvecklade stödet till svenska landsbygden, stödjer att staten ska äga en biltillverkare, oavsett vilken bil vi talar om.

Men det går tydligen utmärkt att den kinesiska diktaturstaten "äger" Volvo...

Här avgörs din framtid skriver en av svenskans ledarskribenter. Fel. Den avgjordes för längesen i Sverige och flera andra västländer, när vi valde att ställa oss i diktaturens ledband, den här gången av strikt kapitalistiska skäl och struntade i demokrati och mänskliga rättigheter.

Moralen är full av blinda fläckar och Den röda vurmen är i praktiken, som självfallet ska kritiseras där det behövs, betydligt mindre stödjande än den "blå", som ger diktaturer ett ekonomiskt stöd ingen annan lyckats ge dem hur gärna de än velat...

Gäller det pengar, så är demokratin plötsligt oviktig, oavsett om det gäller vapen till diktaturer i norra Afrika eller världens största diktatur Kina.

Läs gärna Gaddafiregimen – EU:s yttre gränsvakt, av Eva-Britt Svensson, som tar upp hur Sveriges EU-kommissionär Cecilia Malmström och hennes kollega Stefan Füle till Libyen, och kom hem med ett avtal där Libyen utlovades 50 miljoner euro under tre år. Avtalet innebar bland annat effektivare gränskontroller.

Läs även En Orwellsk kampanj och Att inte se bjälken i sitt eget öga.

Media ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab exp svd svd svd svd svd svd svd gp gp gp gp gp dag dn dn dn dn dn dn dn dn skd nsk dag hd hd hd hd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar