tisdag 19 april 2011

Lågt demokratiskt tänkande hos sd

Jag har flera gånger fått massor av kritik när jag hävdat att sd inte är bra på demokrati.

Nu är det ett bråk på uppsegling som igen visar att de inte ens är särskilt bra på sin interndemokrati, där en ledande sverigedemokrat i skåne hotas av uteslutning för kritik av partistyrelsen.

I övriga riktiga demokratiska partier är det naturligtvis en självklarhet att man ska få kritisera den egna organisationen, som exempelvis vi i Vänsterpartiet i Älmhult gjorde när vi gick ut med att vi inte vill ha kvar Lars Ohly som partiledare efter så många val utan bra valresultat. Vi hörde aldrig några hot om uteslutning, eftersom Vänsterpartiet, trots vad många försöker tillskriva oss, är ett demokratiskt parti även internt.

Det syns i artikeln hos hd.se att det finns gott om partikamrater som inte håller med om sd-ledningens agerande och det finns fler som kritiserar att flera i partitoppen både har lön från partiet och riksdagsarbetet, vilket ger dem uppåt 100 000 kronor i lön som mest.

Det är inte lite för en person som Jimmie Åkesson som aldrig haft ett riktigt jobb, utan gått från skolan till att bli heltidspolitiker, som vilken gammal unken politikerbroiler, på ett sätt som sd tidigare kritiserat.

Det finns mycket skrivet om varför sd lever i en värld långt ifrån sina egna väljare och lokala politiker och inte alls som de själva försöker lära.

I den här bloggen finns Jimmie Åkesson ljuger och Sverigedemokrat agerar illa.

Jonas Sjöstedt skriver om när han debatterade med Åkesson i Köpenhamn i Åkesson på defensiven och "Folklige" Jimmie Åkesson har blivit pamp.

Läs även Jan Rumes kritik och Kågerödsmurveln, som båda är eller varit sympatisörer till sd, men som även de verkar inse den bristande moralen hos sd.

media dn hd hd hd dag svd gp ab
Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

10 kommentarer:

 1. Jag skulle säga att vänsterpartiet är absolut sämst på demokrati, i alla fall på gräsrots- och på topp-nivå, möjligtvis bättre på mellan-nivå. I förra årets val demonstrerade ni mot att SD blev demokratiskt valda in i riksdagen, i valet innan det att alliansen vann. Den röda tråden (höhö;)) är solklar, ni är bara för demokrati när människor tycker som er.
  Slaget som verkligen träffade huvudet på spiken var ju när Ohly skanderade "Det är inte invandrarna som ska utvisas, det är Jimmie Åkesson". Mycket mer anti-demokratiskt tror jag inte det går att bli, inte mycket mer opassande heller.
  Så städa upp i egen tambur, sen kan vi snacka demokrati. SD vill ju för bövelen inte ens utvisa folk.

  Vad hände med mina inlägg angående nazist-pedofilerna?

  SvaraRadera
 2. Hur tänkte du nu ang att demonstrationer är odemokratiskt? Det är väl demokratiskt att anse att Åkesson borde utvisas också?

  SvaraRadera
 3. Att man vill utvisa oliktänkande är i allra högsta grad odemokratiskt. Det är väl inte svårt att förstå varför det är på det viset, eller?

  Jag anser det vara väldigt allvarligt om du verkligen tycker det är okej.

  Hur jag tänkte, det är inte demonstrationerna i sig jag säger är odemokratiska. Utan budskapet, och den röda tråden, den olustiga känslan man får utav den. Vad det än må handla om så handlar det om att göra sig av med/utvisa politiskt oliktänkande. "inga rasister på "våra" gator" ang. SD (ständigt detta felaktiga epitet), och valet 2006 var det mot alliansen, att dom skulle ut ur riksdagen.

  Att demonstrera sina egna åsikter är fullt legitimt. Men "era" demonstrationer handlar ju aldrig om det.

  SvaraRadera
 4. Det är besvärligt att hänga med här på din blogg, kan man inte få en notifikation per mail när du svarar? :)

  on topic:
  Vad jag menar är att jag sällan ser en röd demonstration som bara säger vad den tycker är fel, och presenterar ett eget förslag i lugn och seriös ordning. Utan det är en extremt uppeldad stämning, där ingen vågar säga emot, och det är inga egna idéer och förslag utan det handlar bara om att spy så mycket galla man kan på motståndare. Och sist men verkligen inte minst, motståndare ska utvisas, kastas bort och jag vet inte vad.

  Och är det en politisk motståndare som demonstrerar så handlar det om att störa så mycket det bara går. Nu tror kanske vissa att jag bara syftar på SD, det gör jag inte. Jag minns fortfarande när bush-anhängare fick gömmas och forslas bort av polisen under göteborgs-kravallerna pga risken att bl a vänsterterroristerna skulle attackera dem. Jag är för övrig Göteborgare.

  Det var detta som var huvudanledningen till att jag en gång i svunnen tid lade mina röda värderingar i soptunnan. Det är inte vad min uppfattning om vad demokrati ska vara.. är.

  SvaraRadera
 5. Jo då det står en länk här hos mig iaf till höger om knapparna man klickar på när man ska skicka eller förhandsgranska där det står "registrera dig via e-post".

  Jag tror f ö inte att man ska dra alla röda människor över en och samma kam.

  SvaraRadera
 6. Nej, men ta ett titt på rubriksättningen på det här blogg-inlägget och försök vara liiite självkritisk.
  Dagligen dras SD över en kam. Vanligast är väl argumentationsfelet "guilt by association".

  Rasister vill minska invandringen, SD vill minska invandringen, alltså är SD rasister.

  Självklart sysslar inte en majoritet av vänsterpartister med sånt här, men vad jag gör är att vända din argumentationsteknik mot dig.
  Du kommer ständigt undan med att säga "alla vänsterpartister är inte sådana" och sen är det bra med den saken.

  SvaraRadera
 7. Problemet är att det är ytterst sällan man träffar på ngn som resonerar vettigt kring invandringen och man träffar aldrig på ngn som är emot sd:s invandringspolitik men gillar resten av politiken.

  SvaraRadera
 8. Jag håller verkligen med dig om att man sällan träffar någon som resonerar vettigt kring invandringsfrågan, SD undantaget.

  Nej, man träffar heller aldrig någon miljöpartist som vill ha mer kärnkraft, någon vänsterpartist som vill ha en helt fri marknad, någon moderat som vill ha fler statliga monopol eller en socialdemokrat som vill ha mindre fackligt inflytande på arbetsplatserna etc. Det är ju kärnfrågor i olika partier, själva syftet med att ha olika partier, så jag förstår inte över huvud taget vad din poäng är.

  SvaraRadera
 9. Sd är inget undantag heller.

  De finns ärligt talat men de är rätt tysta av sig å andra sidan :)

  SvaraRadera