tisdag 5 april 2011

Sverigedemokrat agerar illa

Jag skrev för några dagar sen om hur illa jag tycker om att media skapar sensationsjournalistik med de sista bilderna tagna av sen mördade människor, som inte kan försvara sig och som ingen vet om de alls hade velat vara uthängda, nu när de inte gjort något brottsligt själva.

En av de mördade som det inlägget handlade om, men som jag medvetet valde att inte länka ut till överhuvudtaget, valde en sd-politiker att hänga ut med bilder från mordet och polisutredningen som hade läckt ut.

Läckan och att någon lägger upp dem på en porrsite i sig är oerhört illa minst sagt, men att dessutom publicera dem som politiker, på sin blogg blir som ett andra övergrepp som knappast gynnar varken utredningen, den mördade eller dennes anhöriga.

Att använda sig av bilder av en mördad och skändad ung person för att bedriva politik eller skapa sensation är oerhört lågt och hade det gällt ett annat parti än sd så hade personen åkt ut direkt ur partiet.

Eller snarare, hade det varit något annat parti så hade det aldrig hänt eftersom det är svårt att tänka sig att det finns något annat parti där det finns politiker som inte har någon känsla för vad som är lämpligt att publicera online.

I övrigt så rekommenderar jag Jonas Sjöstedts debatt mot Jimmie Åkesson i Köpenhamn, där Åkesson får svårt att svara på frågor kring utrikespolitiken där han har annan åsikt än sin utrikespolitiske talesman och där han får ännu svårare att hantera varför Åkesson som aldrig haft ett riktigt jobb ska kritisera invandrare som går upp mitt i natten för att jobba för små pengar jämfört med Åkessons 100 000 kronor i månaden...

media dn gp dag svt


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

6 kommentarer:

 1. och vem fan lägger ut bilder på en mördad, våldtagen och naken kvinna på en porrsajt? Tänker dom inte på offrets familj? Offret och hennes familj ska tydligen bli våldtagen igen. Man blir tvärförbannad! Denna SD-politiker och den polis(?) som lämnade ut bilderna har enligt min mening gjort sig skyldiga till våldtäkt och ofredande också. Fy fan vad förbannad man blir.

  SvaraRadera
 2. Skrämmande var att när man kommenterade SvD-artikeln var 9 av 10 för SD:s och en rasistisk skribents beteende att lägga ut bilder, och de fick snabbt 10, 20 och 30 plus-betyg på kommentarer medan jag inte fick några plus (trots skarpa sakliga repliker).

  Antingen finns det en rasistisk folkrörelse i Sverige eller mobiliserar SD effektivt (jag har faktiskt aldrig varit med i någon politisk rörelse och förstår inte...).

  När man kommenterade överrepresentation och t ex att den för svenskar i förhållande till japaner är större än mellan afrikaner och svenskar (svenskar begår minst 10 ggr fler våldtäkter än japaner) fick man svaret att man gillar våldtäkter, är anställd av Expo och osmart för att man gör reklam för en SD-krönikör som jag nämnde och påpekade osmaklighet hos. Ointelligenta var att felaktigt tro man jag var från Expo, men 10 plusbetyg fick de på en minut. Debatt i artiklar där 9 av 10 är uppenbara rasister är meningslösa. Att påpeka att Politiskt inkorrekt inte nämnt något av många styckmord av etniska svenskar eller att viss överrepresentation inte gör mord politiska möts med att man förordar våldtäkter av invandrare vilka är våldtäktsmaskiner. Läskigt. SvD stängde av diskussion till artikeln, vilket jag anser är vettigt, men de raderade de flesta av mina kommentarer när den var uppe och verkar märkligt nog inte ha förstått att jag inte var rasistiska och saklig. Artiklar om SD drar nog till sig en armé bidragsunderstödda SD-troll. Annars är det illa!

  SvaraRadera
 3. Tyvärr har det konstaterats förut att det finns ett kader med sd:are och anhängare som är oerhört snabba med att skriva kommentarer. Ska man döma av kommentarerna så borde sd haft 50-60% av alla väljarna och inte 6%, så något är fel...

  SvaraRadera
 4. Jag har reagerat på SD-anhängares närvaro på nätet också. Min egna till exempel. Personligen tror jag att "vi" (inte du) är väldigt engagerade i politik generellt, på amatörnivå alltså, samt att det är lite svårt att prata i egenskap av Sverigedemokrat öppet pga hot.
  Det här med bilderna på E.K. För det första var det inte polisen som släppte ocensurerade bilder, utan deras maskning av bilderna var så amatörmässigt gjorda att vem som helst kunde maska av dem. Bara att klistra in deras bilden i ett word-dokument som text, sen spara som .jpg och då var maskningslagret borta. Det hade kunnat lösas genom att spara den som .jpg från början. Vilket alltså inte gjordes. Jag har sett bilderna, och mådde väldigt dåligt över det. Men jag avskyr censur, alltid. Är väldigt bestämd på den punkten. Är ett väldigt svårt fall det här. Men jag tänkte, E.K har varit med om 1000 värre resor än jag. Jag ska klara av att titta på bilderna. En form av respekt. Kanske tänker helt fel, men så var det i mitt fall. Och jag tycker det är viktigt att alla vet vad som sker i samhället. Jag tror inte många förstår hur illa another rape är, och bagatelliserar det i någon form. Syftet med Politiskt inkorrekt är ju att ta upp sådant som PK-media inte tar upp. Och du kan läsa på otal ställen uttalanden från högt uppsatta SD-politiker sägandes saker i stil med "människor från sydost-asien har en benägenhet att i princip inte begå brott över huvud taget".
  Att bilderna sedan hamnar på diverse sidor är ett pris för det öppna internet. Det går inte att stoppa utan att stänga ner internet helt. Och det priset vill vi nog inte betala. Bästa är att låta bli att gå in på sidorna. Tycker jag. Känner att jag inte fått ut ens hälften av vad jag ville ha sagt. Men jag börjar så här ;) Och hur tusan byter jag kommentars-konto? Det här är ju min left 4 dead-klanskonto, slog mig först nu.

  SvaraRadera
 5. Även om polisens maskning är illa gjord så försvarar det inte fortsättningen. Jag har också sett dem och blev illa berörd och jag betvivlar att jag kommer att glömma dem någonsin och har mycket svårt att förstå att man ett mycket kort stycke ovanför dem väljer att skriva att de är hemska att se och att känsliga varnas. Då fanns de redan i blickfånget och var omöjliga att välja bort.

  Jag tror inte att någon som blivit mördad och skändad vill skändas igen eller tycker det är någon respekt inblandad över att människor ska få se ens nakna och misshandlade lik.

  Det är inte det samma som att stänga ner internet, men jag tycker att man ska behöva anstränga sig mer än att gå in på en politikers blogg för att se den typen av bilder eftersom den vanliga besökaren där knappast kunde räkna med den typen av bilder.

  Du måste nog logga ut och logga in på annat konto tror jag?

  SvaraRadera