söndag 17 april 2011

En viss tröst

Det är 3 1/2 år kvar innan nästa val, vilket är ohyggligt lång och obehaglig tid. Men det är en liten tröst att allianspartierna tappar mark och att centern och kd är i princip utanför de 4% som behövs för att de ska få komma tillbaka till riksdagen, något som plötsligt ger ett tapp på 4%-8% och gör alliansen betydligt mindre.

Fram tills dess så blir det mer privatiseringar och mer orättvisor,  färre utbildningar, till förmån för irrelevanta regler för den skolan som hade behövt mer resurser i form av välutbildade lärare och ingen medicin till svårt sjuka, eftersom den blir för dyr...

Det är inte riktigt lika korkat som sverigedemokraterna som vill ha färre grupparbeten i skolan, men det är banne mig inte långt ifrån...

Det är dock en viss känsla av välbehag som infinner sig varje gång regeringen får stryk och får lägga fra lagförslag för lagar som de är emot.

Det närmaste fallet kommer att komma inom kort i form av Förbud mot smärtsam griskastrering, en lag som är självklar i ett land där alla tror att svenska djur behandlas så mycket bättre än i utlandet.

Inom kort kommer Eskil Erlandsson att främträda i medierna och hävda att det hela förstör möjligheterna för de svenska grisbönderna (däremot kommer han inte säga ett dyft om djursexförslaget, trots tidigare försök att vara emot ett lagförslag mot tidelag).

Men han har flera gånger försökt agera mot grisbönderna och knappast agerat för deras bästa...

Läs gärna följande inlägg noga: Erlandsson hånar konsumenter och producenter, där jag visar hur han tidigare ignorerat förändringar i regler som gjort det mycket bättre för de bönder som har grisproduktion.

media svd svd svd svd svd dag dag hd hd hd gp gp gp gp gp ab dn skd nsk nsk nsk nsk


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

8 kommentarer:

 1. Ja, nästa val blir en riktig rysare :) Jag längtar verkligen, känner mig som ett barn på julaftons morgon, jag vill ha det nu!!
  Det blir nog det mest intressanta i manna-minne. Ska SD vara kvar (jag tror vi blir betydligt större), ska C och KD vara kvar?, Hur går det för S och Juholt?
  Extremt många frågetecken. Och vem ser inte fram mot partiledardebatterna i tv dagarna innan valet när 68-vänstern på SVT inte längre kan komma på några anledningar till att stänga ute SD? Dom har iofs fått mig att tappa hakan förut, men den här gången _ska_ det fanimig inte gå! :)

  Okej, jag sänker mig till din nivå, det är så skönt här nere.. Vänsterpartister är korkade, för att vänsterpartisten Peter Pedersen tyckte vi skulle lösa energikrisen med hjälp av en evighetsmaskin. Så, då var det gjort. Jag vågar inte länka till det på youtube. Sök själv på youtube, "peter pedersen".

  Så... Jerker, hur hade du tänkt att evighetsmaskinen skulle fungera, egentligen?

  "Ett korkat förslag från vänsterpartiet. Till och med mer korkat än det från SD"

  SvaraRadera
 2. Det var de facto ett korkat förslag det också, det är jag den första att erkänna :) Vilket också gjorde att han fick rätt mycket skit för det, precis som jag nu ger sd:are som ger korkade förslag.

  SvaraRadera
 3. Fast du ger alla SD:are skit för vad han hade som förslag, och dessutom på väldigt lösa grunder med en 5 rader lång notis som källförteckning. Iofs är det många i kommentarerna på det klippet som ger hela vänstern skit för vad Peter sa. Men jag tycker inte vare sig du eller jag ska sjunka till den nivån.

  SvaraRadera
 4. Är man en offentlig företrädare, som i de här fallen, så droppar det ju onekligen över på resten av partiet, oavsett vilket parti och förslag det gäller.

  SvaraRadera
 5. Dåså, Vänsterpartiet bör läsa på mer om grundläggande fysik, termonynamikens första huvudsats. För det har ni ju ingen koll på över huvud taget.
  Stödjer du förresten Pedersens motion om standardisering av färgsättningen på mjölkpaket?

  Ska länka till den när jag kommer hem :) Det är en galenpanna vi pratar om, och jag tänker låta det gå ut över dig.

  SvaraRadera
 6. Den har jag inte ens hört talas om. Den lät innovativ :) Men den lät åtminstone logisk.

  SvaraRadera
 7. http://www.riksdagen.se/webbnav/?nid=410&typ=mot&rm=2000/01&bet=L712

  Med det nästan episka uttalandet
  "Ett irritationsmoment för
  landets mjölkdrickare är att färgsättningen på olika mjölkprodukters
  kartonger varierar över landet."
  Jag tycker att producenter helt och hållet själva ska få välja hur deras design på kartongerna är, extremist som jag är.

  Skulle kunna starta en blogg och skriva "Vänsterpartisterna vet verkligen vad som är viktigt i matfrågorna".
  Varför tycker du att vi ska hålla oss på den nivån, och vad får vi egentligen ut av det?

  Notera även att jag som glad politiker-amatör refererar till milt uttryckt _rätt_ så mycket tynger källor än du.

  SvaraRadera
 8. Det är klart, jag skriver om dagspolitik och du får leta upp 11 år gamla förslag ;)

  Egentligen tycker jag tanken är god, men det känner oerhört överkurs att någon annan än producenterna ska bestämma.

  Du är självfallet tillåten att starta en blogg om du vill och jag ser inga problem i sättet jag argumenterar eftersom det är en invald politiker vi talar om.

  SvaraRadera