måndag 11 april 2011

Jimmie Åkesson ljuger

Jag skrev kort om bland annat Jonas Sjöstedt för några dagar sen, som hade debatterat med Jimmie Åkesson från sd i Köpenhamn, något Jonas skrev om i sin blogg.

Skönt att se att han vidareutvecklade den till ett debattinlägg på Aftonbladet idag, där han tar upp hur Jimmie Åkesson blivit en politikerpamp, trots att de hela tiden försöker framstå som ett alternativ.

Läs själva om några av de exempel som Sjöstedt tar upp:

 Tjäna bra med pengar – gynna dina egna.
Jimmie Åkesson försöker framstå som en folkets företrädare mot eliten. Men själv har Jimmie aldrig haft ett riktigt arbete. Efter akademiska studier i Lund gick han rakt in i yrkespolitiken.
Som partiledare i SD har han inte nöjt sig med lönen som riksdagsman. Med det extra arvodet från partiet tjänar han strax under 100 000 kronor i månaden.
Hans egen flickvän har fått jobb på riksdagsgruppen, oklart med vilket lön.
Det är kanske inte så konstigt att Jimmie Åkesson stödjer den borgerliga politikens alla skattesänkningar för de rikaste, de tjänar han själv många sköna tusenlappar på.
...
 
 Säg ett – gör ett annat.
I riksdagen röstar SD med de borgerliga i 94 procent av de avgörande voteringarna. Om partiet ville kunde de stödja rödgröna förslag som skulle ge oss en fungerande a-kassa och en mänsklig sjukförsäkring. Men det väljer partiet att inte göra.
SD har blivit ett borgerligt stödparti som hjälper Reinfeldt att öka klassklyftorna i Sverige. Ändå har Åkesson mage att tala om välfärd för alla.

... 

 Bry dig bara när det gynnar dina egna intressen.
Jimmie Åkesson talar gärna om hårdare straff och skydd av brottsoffer. Men han är inte särskilt konsekvent.
Ledande partiföreträdare har nyligen spridit falska rykten om att flyktingbarn ska ha begått en gruppvåldtäkt. Men om våldtäktsmannen heter Niklas och kommer från Örebro verkar de inte bry sig.
Jag frågade Åkesson om de kvinnor, bland annat från Thailand, som gifter sig med svenska män som slår och våldtar. De måste stå ut i två år för att inte sändas ur landet om de skiljer sig.
Men de var Åkesson inte beredd att göra undantag för trots att de verkligen är utsatta brottsoffer.

Det är mycket tydligt vad som är agendan för Åkesson och sd och det är inte den påstådda omsorgen om kvinnor eller vårt land. Det är snarast att gynna sig själva och enbart agera mot invandrare. Handlar det om invandrade kvinnor som svenska män slår, då är det inga problem längre...

Läs hela debattartikeln på Aftonbladet.

Jag har skrivit mer om sd den senaste tiden:

Mig övertygar ni inte
Synd att han inte var konstnär
Alliansen för en sverigedemokratisk politik
Sd vill ha fler människor som söker asyl


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

 1. "Jimmie Åkesson talar gärna om hårdare straff och skydd av brottsoffer. Men han är inte särskilt konsekvent.
  Ledande partiföreträdare har nyligen spridit falska rykten om att flyktingbarn ska ha begått en gruppvåldtäkt. Men om våldtäktsmannen heter Niklas och kommer från Örebro verkar de inte bry sig"
  Otroligt fascinerande att prata om att vara konsekvent. Media har ju varit fullproppad av händelsen i örebro, men vad som hände i badhuset stod det inte något om förrens någon från SD länkade till det. Svensk media är fruktansvärt inkonsekvent när det gäller rapportering om invandringens baksidor. Sen är ju inte svensk politik präglad av SD utan av 100 års S-styre. Så varför gnälla på SD om rådande lagar när det är sjuklövern som infört dem?
  Och varför släpptes inte mitt inlägg ang. brottsstatistik igenom?

  SvaraRadera
 2. Händelsen i Örebro är ju inte så märklig. Händelsen i Stockholm visade väl sig inte vara våldtäkt som det påstods?

  Följ de få regler jag har så släpper jag igenom det.

  SvaraRadera