onsdag 18 maj 2011

Bamse goes sd:are...

Det var verkligen oerhört osmakligt att se Bamse resonera som valfri sd:are i en serie som är gjord i samarbete med migrationsverket.

Verkligheten är, som vi vet, långt ifrån alltid så idyllisk som beskrivs och frågan är var den annars rättrådige Rune Andréasson sagt om den här skapelsen om han fortfarande levt?

Oavsett vad så är barnen oskyldiga, och inte hade Bamse valt att ställa sig på de vuxnas sida som förstör barnens liv. Det finns för många avvisningar som konstaterats ha drabbat de utvisade hårt och orättvist för att den skönmålning som görs i serien ska kännas relevant.

Undrar hur det känns för barn som läst den och sen kommer tillbaka till det helvete föräldrarna försökte rädda dem från? Som att Bamse inte var de svagas vän utan struntade i dem...

Nu har vi inga barn, men hade vi haft det så vore knappast Bamse en tidning jag lagt några pengar på och Egmont kan se sig i månen efter fler prenumerationer på deras tidningar.

Nu är inte Bamse en bok, men det är ett radikalt kliv att läsa om den bästa ungdomsboken som fick pris idag av Bokjuryn. Maja-Maria Henrikssons bok "Jag finns" handlar om mobbing och vuxna som sviker. Det är något helt annat än ledningen bakom Bamse, som knappast kommer att få något liknande pris.

Uppdaterat Egmont fortsätter att göra bort sig, nu när det gäller de hårt styrda publikationerna riktade mot barn där man tydligen inte får vara intresserad av vad man vill beroende på vilket kön man har som barn...

media svd ab ab nm exp exp gp gp dag hd hd hd hd hd dag svtd svtd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

8 kommentarer:

 1. Bamse sd:are, verkligen. Bamse är väl en riktig nallebjörnssocialist. Jag skulle heller aldrig drömma att betala prenumeration för denna tidning, men av helt andra skäl än dina. Rött politiskt har sällan varit och är numera sällsynt rätt.

  SvaraRadera
 2. Om bamse istället hade velat skicka oliktänkande till gulag så hade det varit ok va?

  SvaraRadera
 3. "Det var verkligen oerhört osmakligt att se Bamse resonera som valfri sd:are i en serie som är gjord i samarbete med migrationsverket."

  Varför då? Det är endast 5% av de som får uppehållstillstånd i Sverige som är flyktingar.

  Majoriteten har inget att förlora annat än PUT.

  SvaraRadera
 4. moderatsosse - För mig räcker det att han står på de smås sida.

  tomten - Naturligtvis inte.

  Andreas - Vad har det med saken att göra? Det är knappast barnens fel om det är så att de inte uppfyller godtyckliga regler.

  SvaraRadera
 5. Moralpanik är det första jag tänker. Är det så farligt? Tanken är ju att de som inte får asyl inte heller har ett behov av det.
  Hade vi krävt att Bamse skulle skildra verkligheten 100% sant så hade barnen inte sovit speciellt gott om natten.

  Och jag har visserligen inte läst den aktuella tidningen i sin helhet men av det jag såg så förstår jag inte vad man syftar på när man kopplar det till SD.
  Nuvarande asylregler, nuvarande myndigheter och Bamse är inte något som SD varit inblandade i.

  SvaraRadera
 6. Det enda vi kräver är att han ska vara på de svagas sida.

  SvaraRadera
 7. Men hur kom SD in i bilden då?
  Människor som inte får asyl har ju i juridisk mening inte behov av det. Och juridiken har inte bestämts av SD. Däremot kan jag tänka mig att vänstern genom åren har varit inblandade i lagstiftningen i det här landet.

  Säg nu inte att det är för att "SD tycker att de som inte får asyl aldrig har asylskäl". För vare sig det är sant eller ej så har det ingen betydelse. Myndigheterna gör ju bara som politikerna säger. Vill man undvika att människor skickas hem på felaktiga grunder får man ju låta precis alla som så önskar få asyl oavsett om de har skäl eller ej. SD är ständigt den fula ankungen som alla får hacka på. Man kör ofta nazi-argumentationen när man pratar om SD, det skrämmande är att ni inte förstår att det är ni som är nazisterna, och SD som är judarna, inte svårt att föreställa sig hur det gick till på det glada 30-talet, även om det naturligtvis var ett antal resor värre då.

  Förstår återigen inte hur du kan blanda in SD när det är sjuklövern som bestämt hur det ska vara, de som inte får asyl kommer ju från ett område där återförening med släkt och vänner är möjlig under glädjerika former, om lagen följs alltså, eller om det är en brist i lagen.

  Och why, oh why säger du att människor som söker asyl är svaga människor?
  Det är den mentaliteten som är den största orsaken till att integrationen fullständigt havererat.

  SvaraRadera
 8. Ser hellre på Looney Tunes. Mer nyanserad och finslipad humor och samhällskritik finns inte.
  Tycker att Bamse gått ur tiden. Har ingen direkt humor och den s.k "propagandan" tar över allt för mycket.

  SvaraRadera