onsdag 18 maj 2011

Titelsjuka

Ärligt talat så är jag förvånad över att inte fler reagerat på att ett antal moderata kommunpolitiker har tagit upp titeln Borgmästare igen, 40 år efter man slutade använda den titeln.

Artikeln länkad ovan från SvD:s ledarsida hänvisar till att det blir lättare att umgås i internationella sammanhang med den titeln.

No offence, men hur svårt är det att översätta, när man måste göra det, kommunstyrelsens ordförande till just engelskans "mayor", som är vad man översätter "borgmästare" till?

Finns det inte annat att lägga tid och pengar på, istället för att späda på politikerföraktet med titelsjuka namnändringar?


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

3 kommentarer:

 1. instämmer, men det är inte bara moderater. sådär höll S & V på i Sthlms stad på 90-talet, då varenda liten stadsdelsnämnd skulle ha egen borgmästare - istället för stadsdelsnämndsordförande!

  SvaraRadera
 2. Haha, kom osökt att tänka på den här videon:
  http://www.youtube.com/watch?v=XX5WfFKULlo&feature=youtu.be

  Tror du det kan vara samma person? :) Även om jag inte vill tro att det finns vuxna människor som bryr sig så om deras fasad så blir man ju fundersam ibland..
  Ska vi inte skramla ihop till en namnskylt där det står "Borgmästare x" och skicka ?

  SvaraRadera
 3. Det är oftast fånigt med titlar över huvud taget. En av makens kollegor skrev senior technician på sitt visitkort och maken funderade på att ta "junior technician" på sitt.

  SvaraRadera