söndag 1 januari 2012

Nordens Ark November 2011 - Mindre Panda

Näst efter snöleoparderna så var den Mindre Pandan mitt favoritdjur på Nordens Ark med rätt bred marginal. Det är totalt omöjligt att inte charmas av ett så extremt sött litet djur, trots att det inte är riktigt så socialt och kelvänligt som det ser ut att vara, som art. Det är som frun sa, istället för att man gör kramdjur som försöker likna riktiga djur, så ser det ut som man här tagit ett kramdjur och försökt göra ett riktigt djur av det.


Djuret kallas för Mindre Panda, Kattbjörn eller möjligen Röd Panda, men är inte särskilt nära släkt med den vanliga pandan, men lever däremot på samma typ av mat, bambuskott och är numera i en egen familj. Den lever nästan enbart på bambu och har låg reproduktionstakt, vilket gör den till en sårbar art.

De flesta bilder här är på en panda som är döpt till Lily, och född på Chester Zoo i England. Märkligt nog så fick jag, via facebook, kontakt med en kvinna som följt den här ungen väldigt väl sen den föddes för snart två år sen och blev glad när hon fick se fler bilder på hennes favoritdjur även efter flytten.
Den som vill se mer få gärna bli facebookvän med mig och hänvisa till att ni vill se fler bilder, eftersom jag lägger upp mer där än här: https://www.facebook.com/jerker.nilsson eller titta på övriga inlägg som är taggade med Nordens Ark.
Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar