söndag 1 januari 2012

Nordens Ark November 2011 - Utter

Uttern här nedan skulle visa sig bli det mest svårfotograferade på Nordens Ark, och det blev inte mer än de bilderna nedan + filmen, som i och för sig är kul, som gick att använda.  Och då är ändå en av bilderna på utterns mat.

Bilderna ser ni hur de blev... Anledningen var den sena stunden på dagen och att det börjat mörkna, samt att uttern verkligen är en hyperaktiv varelser. Att den är av släktet mårddjur och har samma charm som Järven vi såg precis innan märktes väldigt väl. Jag hade inte en aning om att uttern hade så mycket läten för sig som den visade sig ha.

Uttern lever naturligt rätt långt norrut i Sverige och det finns en för liten stam för att den ska vara bra, men de tidigare miljögifterna som skadar uttern verkar ha minskat eftersom utterstammen sakta ökar.

Det finns ett par bilder till, som är bättre än de nedan, på uttern från vårt förra besök, på Nordens Ark.


Den som vill se mer få gärna bli facebookvän med mig och hänvisa till att ni vill se fler bilder, eftersom jag lägger upp mer där än här: https://www.facebook.com/jerker.nilsson eller titta på övriga inlägg som är taggade med Nordens Ark.


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar