Det är ännu mer aktuellt idag att Regeringen avgår!
Deras makt utgår från folkets vilja, och folkets vilja vad det gäller vapenexport är 78% säger nej till vapenexport till diktaturer. Svårare än så är det inte. En vald politiker i demokratin Sverige bör inte bara lyssna på folkets åsikt, utan även försöka göra omvärlden tryggare och mer demokratisk. Men framförallt bör man lyssna på det folk som man blivit vald av, något man hänvisar till när det gäller andra saker, som sjukförsäkringen och jobbpolitiken, som man sagt sig ha starkt mandat för att föra.
Vilket mandat tycker man sig ha för att föra fram vapenexport till diktaturer? Det är snarast farligt för demokratin! I det här fallet är det enbart Vänsterpartiet som har ett tydligt motstånd mot vapenexport till diktaturer!
En tänkvärd text är Daniel Braws, ledarskribent på Helsingborgs Dagblad, Saudiarabiens dubbla moral:
Mest anmärkningsvärt av allt är att Saudiarabien allmänt räknas till de ”moderata”, det vill säga någotsånär fredliga och USA-vänliga, arabländerna. Visst deltog Saudiarabien i kriget mot Saddam Husseins Irak i början av 1990-talet, verkade för en fredsöverenskommelse mellan Israel och palestinierna och upplät mark till amerikanska militärbaser i islams heliga land – ett beslut som särskilt upprörde Usama bin Laden. Men det saudiarabiska styret som sådant kan knappast betecknas som moderat, och än mindre den verksamhet som bedrivs i omvärlden.För även om andra länders dubbelmoral i förhållande till Saudiarabien är stor, är nog den saudiska dubbelmoralen ännu större. Redan i samband med Gulfkriget började försöket att kanalisera den interna religiösa entusiasmen ut ur landet, där den skulle kunna ställa till med problem, och ut i världen, där den skulle kunna stärka Saudiarabiens ställning. ”Den traditionella saudiska politiska idén”, skriver Efraim Halevy, förre chefen för Israels underrättelsetjänst Mossad, ”har alltid byggt på föreställningen att rikets stabilitet kan ’köpas’ – att fientliga eller potentiellt fientliga element kan blidkas och deras ansträngningar riktas någon annanstans, så att kungariket Saudiarabien lämnas i fred.”Med underförstått amerikanskt godkännande – menar Halevy – har det från Saudiarabien spridits islamisk fundamentalism över hela den muslimska världen, utan hänsyn till följderna. För att komma undan de svåra frågor som religiösa fanatiker skulle kunna ställa om landets egen politik, bidrar man till att fanatismen sprids utanför landets gränser. Någon större dubbelmoral än denna är svår att tänka sig.
Jag delar inte skribentens slutsatser om att Saudiarabiens dubbelmoral är värre, av den enkla anledningen att de är en diktatur, och diktaturers moral är per definition dålig och det finns få, om ens något, exempel på en diktatur som under en längre tid behandlat hela sin befolkning bättre än vad man generellt gör i demokratier.
Den värsta just dubbelmoralen är att stödja den icke-demokratiska verksamheten de har sysslat med, något västländerna varit medvetna om, samtidigt som de försöker dölja sitt eget stöd och försöker göra Saudiarabien till en "mindre dålig" diktatur...
Ett annat lysande citat kommer från Expressens ledarsida i form av följande Saudiskandalen är inte bara Tolgfors:
6. Fredrik Reinfeldt borde sluta hyckla.Även statsministern har rättfärdigat avtalet med att det bidrar till att saudierna lyssnar mer på Sverige när vi kritiserar bristerna i mänskliga rättigheter. Men denna absurda MR-koppling är ju i praktiken ett underkännande av alla vapenembargon; om bara Nordkorea fick köpa lite vapen så skulle nog de galna ledarna tänka lite mer på folkets frihet.
Någonstans är det oerhört skrämmande att se den här utvecklingen och Carl Bildts tidigare inblanding i de blodiga miljoner som Lundin Oil tjänat genom åren...
Ett krig om pengar, där människor dör...
Och våldtas...
Det är med andra ord inte bara Tolgfors som tappat förtroendet, det är hela regeringen som har visat sina stora brister!
Att sen skribenter försöker slå blå dunster i våra ögon är en annan sak när det gäller jobbpolitiken är en sak. Inte ens de vanliga hyllningskörerna kan försvara vapenexportpolitiken.
Men jobbpolitiken går lika fel den. Först ut i den sprickande alliansröran är Jan Björklund som erkänner jobbmisslyckandet. De väljer även, med rätta, att kritisera att konstgödselbeskattningen tagits bort, något som till stor del var Eskil Erlandssons fel, eftersom det enligt honom gjorde det dyrare för bönderna.
Frågan är nu bara om Fp:s kritik är ett spel för gallerierna i samband med riksmöte eller om de menar allvar med att våga profilera sig och kritisera sin egen regering? Kan man kanske hoppas om något klokare uttalande kring kärnkraften också?
media ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn hd hd hd hd hd hd hd hd hd exp exp exp exp exp exp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp nsk skd svt svt svt svt svt svt svt svt svt sr sr sr sr sr sr sr sr sr sr sr sr sr sr sr dag dag smp smp smp dag dag dag dag
Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar