fredag 9 april 2010

Inga problem för mig, men...

Jag har inga problem med att ge hårdare straff för våldtäkt i sig.

Men jag hoppas att man också satsar pengar på att försöka förebygga dem istället och uppgradera straffskalan för all typ av misshandel, eftersom det är välkänt inom de som forskar om brott och straff att hårdare straff i mycket liten grad påverkar grov brottslighet.

Däremot så påverkar en stor möjlighet att åka fast och bli dömd de som begår alla typer av brott, likaväl som alkohol och droger också påverkar. Men jag misstänker att det inte är tillräckligt populistiskt ett valår som detta.

Uppdaterat Tydligen så var ett par partier negativa till skärpningen... Då hoppas jag att man inte bara mumlar lite i skägget om en översyn av hela brottsbalken, även om det säkert också är nödvändigt, utan kommer med mer konkreta förslag på hur man ska få ner brottsligheten, även om den inte är så hög som rubriker kan få oss att tro.

Eller så kunde man gå ut hårdare med att man vill att berusade förare som kör ihjäl andra människor ska ha hårdare straff.

Mer media ab dn svd exp

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!3 kommentarer:

 1. Jag håller med dig om att man måste satsa förebyggande! Först måste man ta reda på vilka det är som utför överfallsvåldtäkter, gruppvåldtäkter och grova sexbrott. Man måste också ta reda på vilka det är som sysslar med trafficing och människohandel. När man vet demografin här så måste man undersöka om det finns något sätt att hindra ökningen av dessa brott. Slutligen så kan man då börja arbeta förebyggande med dessa grupper redan från ung ålder. Kanske behöver man arbeta med jämställdhetsfrågor, mänskliga rättigheter, kvinnosyn, kulturella normer och sådant?

  SvaraRadera
 2. "Däremot så påverkar en stor möjlighet att åka fast och bli dömd de som begår alla typer av brott, likaväl som alkohol och droger också påverkar."
  Så Du argumenterar för bättre resurser för polis och åklagare? Hur går det ihop med Vänsterpartiets linje? Låter mer som Moderaterna.

  SvaraRadera
 3. Lasse - Det tror jag absolut att man får göra. 95% av alla de som döms för sexuella övergrepp är män, vilket är högre än vad siffrorna för andra grupper är inom det området. I övrigt är gruppen män högre inom all brottslighet som har med våld och alkohol att göra.

  Roger - Ärligt talat så finns det inte något parti mig veterligen som vill ge mindre pengar till polis och domstolsväsende. Att sen regeringen inte direkt visat framfötterna under fyra år nu är en annan sak...

  SvaraRadera