måndag 5 april 2010

Visserligen bra men är det rätt?

Delar av förslagen i inlägget Alliansen ska prioritera unga (som möjligen kan anklagas för att gå emot den senaste tidens prioritering av pensionärer) tycker jag låter lysande.

Dessutom sprids ofta mytbildningar och föreställningar om hur unga människor förväntas vara och uppträda. Redan i förskolan finns starka uppfattningar som har med kläder, kön och utseende att göra. I tonåren är kraven och förväntningarna än större. Många vittnar om problem med ätstörningar, stress och depressioner. Att lämna ungdomslivet och gå in i vuxenvärlden är inte heller problemfritt. Det är ofta svårt att få tag på den första bostaden och ha råd att bilda eget hushåll. Många tvingas bo kvar hemma hos sina föräldrar långt efter att de fyllt 20.

Det finns inget att klaga alls på citatet ovan, det skulle kunna vara ett förslag från Vänsterpartiet rent ut av...

Frågan är bara om allianspartiernas potentiella väljare alls blir attraherade av den typen av förslag? Och hur katten ska partierna som drivit på utförsäljningen av allmännyttan och försvårat för hyresrätter överhuvudtaget kunna ordna bostäder åt unga, som dessutom får det, tack vare samma allians regler, att få fasta jobb? Något som är en förutsättning inte bara för lån till bostad, utan ofta även för någon av de få hyresrätter som finns...

Hellre klyftor än fattigdom skriver Expressens ledarsida om och tycks försöka dra slutsatsen av att det går bättre mot färre fattiga under en period som sträcker sig mellan 1997 och 2007. Vem vet det kanske stämmer? Det som är viktigast att komma ihåg att under den perioden så har det varit röda regeringar alla år utom 2007, då dessutom många av den nuvarande regeringens hårda förslag mot sjuka och arbetslösa inte slagit igenom.

Hur illa kommer nästa tioårsperiod se ut om vi inte får en ny rödgrön regering i höst?

Uppdaterat Lustigt nog så besvarar Expressen, delvis, själva artikeln en bit upp, i Pensionsklyftor växer.

Regeringspartierna lovade i ett debattutspel förra helgen att sänka pensionärernas skatter ytterligare fem miljarder 2011 som kompensation för lägre pensioner. Efter nästa sänkning återstår hälften av den tidigare skatteskillnaden till pensionärernas nackdel.Socialdemokraternas Thomas Östros lovar i SvD att "klyftan ska bort med ett rejält först steg och sedan resten så fort det bara går under nästa mandatperiod".

Mer media hd
2 kommentarer:

  1. Klyftan kommer att ha ökat ytterligare och förhoppningsvis finns det ännu färre fattiga.
    Det går inte att komma undan kommersialismens fördelar, som man t o m kan se på din blogg eftersom du har reklam som du vill få in pengar från.

    SvaraRadera
  2. Att klyftan ökar riskerar skapa fler fattiga, som det generellt sett gör och alltid gjort. Reklamen i sig har inte med den saken att göra.

    SvaraRadera