lördag 10 april 2010

Får jag slå dig?

Det är sällan jag blir riktigt upprörd och irriterad, även om det säkert kan låta så här ibland.

Men igårkväll, när jag av en slump zappade förbi programmet Dokument Inifrån - Hon ville ju inte lyda, som handlar om hur rättsväsendet och samhället i stort plötsligt verkar ha svängt mot att det blir mer och mer tillåtet att acceptera misshandel av barn.

Det visar rent absurda exempel på hur både föräldrar, vanligt folk, lärare,  rektorer och till och med domare tycker att vuxna har rätt att slå barn.

Hur många gånger försöker man när det gäller våld mot vuxna legitimera den som slår och hitta ursäkter för uppförandet innan för att tillåta misshandeln?

Här tycks det enligt allt för många, och skrämmande nog även för rättsväsendet, vara helt okej att slå barn om de är provocerande.

Själv blir jag oehört provocerad av läraren, bangolfföreståndaren, rektorn (som visserligen blir dömd och blir av med jobbet men istället blir skolchef!), domaren och den absurt arga tanten i Helsingborg som klipper till barnen som åker skateboard på en parkeringsplats och överhuvudtaget inte tilltalat damen ifråga innan hon slår till.

Tur att just den händelsen  hamnar på film, även om det tråkigt nog inte sägs i "Hon ville ju inte lyda" om hon blir dömd för något. Det är oerhört talande av hur fel kvinnan ifråga inser att hon gjort när hon blir totalt tyst när killen säger att han filmat det hela.

Kort sagt så undrar jag till er som vad med i filmen, och alla er som tycker att den här typen av beteende är acceptabelt och till och med bra:


Får jag lov att slå er i uppfostringssyfte eftersom ni provocerar mig oerhört mycket med era åsikter och ert beteende? 

Det tycks ju inte hjälpa med lagar och regler som ska förhindra det och jag känner att ert uppförande behöver kommas till rätta med.


Det är oerhört märkligt att det ska komma en acceptans för att vuxna ska få slå barn och det blir än mer absurt när filmen visar på exempel på hur barn som slår vuxna bedöms hårdare. Trots att vuxna är de som borde veta bäst.

Media hd sds

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!2 kommentarer:

  1. Nej, du får inte slå mig. Men det var ett himla bra inlägg!

    SvaraRadera
  2. Tack! :) Jag tyckte det var ett oerhört bra program!

    SvaraRadera