söndag 4 april 2010

Att tala om saker alla redan vet II

Att tala om saker som alla redan vet så förvånades jag över någon hittade nyhetsvärde över att PRO står S närmare än vad de står högern. Det torde det vara få pensionärer som är omedvetna om.
Samma SvD ledarskribent skriver idag om  de arbetslösa och hur de inte fick någon löneökning...

Det går självfallet att applicera på både skribentens egen lön, som gör att tidningen inte kan anställa fler och på att det ofta förs fram att en hög arbetslöshet på många sätt är bra för ekonomin, eftersom det håller nere förväntningarna på höga löner hos de om har anställning.

Om facket hade struntat i att kämpa för att höja de lägsta lönernas höjning finns det en risk. Att det blivit som i många andra västländer med mindre facklig möjlighet att påverka, att de med lägst löner behöver flera jobb för att kunna överleva.

Men det är klart det är lätt att vara skribent på en tidning som uppbär ett antal miljoner varje år i statligt stöd, som man från sin konservativa högervinkel borde vara emot. Men den typen av statsunderstöd skriver man aldrig negativt om...

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. Dendär Per Gudmundsson och hans eländiga plattityder. Bara sitta där med armarna i kors och tycka till om dittan och dattan, hur bra kan man ha det? Där har vi en som tjänar pengar utan att prestera ett djävla dugg.

    - Peter Ingestad, Solna

    SvaraRadera
  2. Haha det kan jag verkligen hålla med om :)

    SvaraRadera