fredag 25 juni 2010

En seriös debatt om statsskicket är välkommet

Jag skrev en del om kungahuset i samband med Victorias bröllop.

Jag är böjd att hålla med författaren bakom DN-artikeln idag, Olof Ruin, som säger Vi behöver en seriös debatt om vårt statsskick.

Jag instämmer verkligen och rekommenderar två bra texter, dels bröllopet visar på förfallet, angående pressens kapitulation för kungahuset, och Det är SvD:s fel, inte Victorias, som konstaterar att medias intresse knappast varit att granska i det här fallet, som annars brukar anses vara medias uppgift.

Och då talar vi ändå om hjälpligt seriösa medier, som inte går ner till slaskjournalistiken som talar om kyskhetsbälten och gamla relationer...


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

6 kommentarer:

 1. Ole - Min mailadress är synlig om du eller någon annan är intresserad av att diskutera något som faktiskt inte rör ämnet ifråga.

  SvaraRadera
 2. Dessutom har du redan min adress när jag tänker efter även om du inte var så sugen på att diskutera då...

  SvaraRadera
 3. Du vill inte debattera statsskicket, du vill avskaffa kungahuset. Du är inte öppen för debatt då allt som inte innefattar ett avskaffande anser du inte relevant. Eller?

  SvaraRadera
 4. Men fy satan vad LÅNGSÖKT! Man vänjer sej aldrig vid glappet mellan rubrik och artikel i slask-tidningarna...

  SvaraRadera
 5. Jo då, jag kan debattera vad vi ska ha efter kungahuset är avskaffat. Jag tycker att Peter Althin kom med ett bra förslag för ett tag sen: http://alltidrottalltidratt.blogspot.com/2010/05/dags-for-demokrati-fullt-ut.html

  SvaraRadera
 6. Det ovan var till Kalle och nu till

  Dvärghundspossen: Nej det var verkligen långsökt värre!

  SvaraRadera