tisdag 22 juni 2010

Eskil Erlandsson pratar i nattmössan

Eskil Erlandsson ger replik på ett inlägg från LRF-ordförandens debattartikel på DN för några dagar sen, med att Sverige är pådrivande i EU:s jordbrukspolitik.


Det låter verkligen bra när man konstaterar att det är lagligt att mata grisar med grisblod inom hela EU, det vill säga något liknande som skapade "galna kosjukan", när man matade kor med just resterna av andra kor...


Är det bra svensk pådrivande jordbrukspolitik så vill jag byta politik totalt! Andra tidningar utropar att det handlar om ambitös miljöpolitik från centern och alliansen, men det stämmer knappast det heller och det är hög tid att byta regering.


Som DN säger så borde man inte sitta nöjd:Det finns faktiskt anledning att fråga: Varför så nöjda? Naturvårdsverkets årliga utvärdering av riksdagens miljömål är, som vanligt, ledsam läsning. Områdena havsmiljö och biologisk mångfald illusteras, som vanligt, med dystra ord och ledsna tabeller.
Förlusten av arterikedom är, enligt myndigheter såsom intresseorganisationer, alltjämt stor och ohejdad. Värdefulla naturmiljöer avverkas, försvinner.
Det finns helt enkelt oändligt mycket kvar att göra, att göra om och göra rätt.
Varför dessa brösttoner? Lite klädsam förtvivlan är allt jag begär.

Mer media dn gp hd hd skd sds


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar