söndag 20 juni 2010

Gå inte på myterna

Gå inte på myterna som sd sprider. Svenskarna är mer välkomnande av flyktingbarn än vad de påstår och  dessutom klarar de sig bra i Sverige.


Skönt att se att till och med sd:are vågar klaga på sin partiledning, men de agerar som vilket annat gammalt dammigt parti som helst mot de som har en egen vilja. De straffar politikern ifråga genom att lyfta ner honom till en plats längre ner.


Var det inte sd som skulle vara tvärtemot andra partier, och mindre toppstyrda? Även det en väl spridd myt...


Mer media dn dn dag hd




Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

15 kommentarer:

  1. Jag tror också att det finns människor som är positiva till att ta emot flyktingar, i detta fall barn och umgdomar. Däremot är jag tveksam till denna undersökning av flera skäl. Det saknas en del fakta som tex vilka frågor som ställts, ev bortfall etc. Och när vi vet vem som beställt den så får man ta det för vad den är. Det är mina synpunkter utifrån denna typ av undersökningar som sådana. En sann skeptisism är alltid bra att ha när det gäller detta.

    SvaraRadera
  2. Å andra sidan så är det rätt sällan det är så lätt att hitta frågeställningarna oavsett undersökning.

    SvaraRadera
  3. Det är jäkligt trist med toppstyrning, och jag tycker det är riktigt synd att man i stort sätt kastade ut Tasso Stafilidis från vänsterpartiet för att han var "ett problem".

    Har sett det någon gång i varje parti. Det var trist att Federley inte vågade rösta nej till FRA för partipiskans skull för det skulle vara slutet på en politisk karriär.

    SvaraRadera
  4. Du behöver inte alls vara Sverigedemokrat för att tycka att det är ngt fel på dagens asylpolitik och däribland företeelsen att dessa unga män som anländer under beteckningen "ensamkommande flyktingbarn". Däremot behöver du nog rannsaka dig själv om du verkligen vill göra ngt åt detta, finns det ngt alternativ i rikspolitiken till SD? Mitt svar är ett solklart NEJ.

    Läs vad migrationshandläggarna sjäva skriver på Merit Wagers blogg. Merit har hela sitt liv varit engagerad i flyktingfrågor och innehöll tidigare titeln medborgarnas flyktingombudsman:


    http://meritwager.wordpress.com/2010/06/15/sverige-ar-verkligen-de-identitetslosas-mecka/

    http://meritwager.wordpress.com/2010/06/10/gifta-som-i-sjalva-verket-ar-syskon-barn-som-ingen-vet-vilka-de-ar-folk-som-forsvinner-sparlost-och-dyker-upp-i-en-annan-identitet-nagon-annanstans/

    http://meritwager.wordpress.com/2010/05/15/ar-det-forst-nar-man-ar-for-en-totalt-fri-invandring-som-man-inte-ar-framlingsfientlig/

    mvh Ceasar

    SvaraRadera
  5. Är böjd att hålla med dig angående Tasso och ja, det förekommer i alla partier, även om just sd försöker hävda att de är ett alternativ, när de i själva verket är värre.

    SvaraRadera
  6. Ceasar - Jag släpper inte igenom ditt inlägg, än så länge, eftersom jag inte får länkarna att fungera så att jag kan läsa dem innan jag släpper fram dem.

    SvaraRadera
  7. Självfallet behöver man inte vara det men det gäller också att man kan argumentera som om man inte vore en sd:are. Det klarar Wager av ibland.

    SvaraRadera
  8. Det hon har gemensamt med sd är dock att hon försöker göra invandringen till den enda frågan trots att det finns många andra viktiga också.

    SvaraRadera
  9. Eftersom invandringen idag är en sån enorm utgiftspost att vi måste höja skatter för att kunna klara av övrig välfärd så är det en av de viktigare frågorna i detta valet. Sedan, när det kommer till toppstyrning, ponera att en politiker högt på Vänsterpartiets valsedel skulle yttra sej negativt om invandringen, om du får spekulera, vad tror du skulle ske med den politikern? Vidare, ensamkommande flyktingbarn är en av modern tids största lögner. Det är i regel frågan om ensamkommande unga män och var Svensson medveten om detta skulle det nog inte vara samma positiva syn på saken. Vidare, var Svensson medveten om att för varje ensamkommande "flyktingbarn" även ledde till 5-7 personer till i form av anhöriginvandring som skattebetalare måste försörja på livstid, som dessutom kostar avsevärt mer pengar än svenskar som måste försörjas så skulle Svensson sparka bakut. Men det här är sånt Du, övriga kommunister och gammelmedia vill mörka in i det sista. BTW, jag har fått arbetsträning nu, eller snarare jag har skaffat mej det själv, som högst sannolikt kommer att leda till anställning i höst. Hade den rödgröna sörjan kunnat prestera det om dom vunnit val tror du? Jag tror det hade varit business as usual och dom gjort allt för att hålla mej kvar som passiviserad.

    SvaraRadera
  10. Jag tror den politikern skulle tappa allt förtroende och få noll röster. Frågan är varför en vänsterpartist med de åsikterna skulle vara vänsterpartist?

    Möjligheten till arbetsträning fanns förut också så vitt jag vet. För de som ville ha det...

    SvaraRadera
  11. Och där kom den... "Möjligheten till arbetsträning fanns förut också så vitt jag vet. För de som ville ha det... ". Ren och skär propaganda, den fanns inte alls. Inte under nuvarande form, dessutom fanns inget liknande stimulanspaket att komma med när det gäller att anställa långtidssjuka. Det enda man hade att komma med var att erbjuda deltid, sålänge man var kvar i klorna på sosse-staten med en deltidsjukersättning som kan justeras inför kommande val.

    SvaraRadera
  12. Min sambo arbetstränade via försäkringskassan redan 2002. Hon har fått det väldigt lätt att få det när hon har känt sig pigg nog att försöka.

    Kan du länka till ngt som förklarar det du säger? Jag försökte googla men hittade inget.

    SvaraRadera
  13. Hej, tycker det är märkligt att du som vänster hänvisar till SIFO-undersökningen som beställts av företaget Aleris (som just nu driver fyra boenden för ensamkommande flyktingbarn och de ensamkommande som redan fått PUT). Som du vet är det ett stort tryck just nu på att hitta platser för de ensamkommande som kommer. Du misstänkte inte för en sekund att detta företag talar i egen sak då det är stora pengar det gäller? http://aleris.se/sv/Sverige/Psykisk-halsa/Barn-och-ungdom/Ensamkommande-flyktingungdomar/Transitboende/

    SvaraRadera
  14. Nej inte mer än när andra beställer undersökningar av seriösa undersökningsföretag, som är de som utför undersökningen i sig. Ska man resonera som du så ska man mao misstro alla politiska opinionsundersökningar som beställs av tidningar med en politisk agenda (vilket är i princip alla större tidningar i Sverige).

    Misstrodde du själv Almegas undersökning som visade positivt resultat för rut-avdraget?

    SvaraRadera
  15. Eftersom jag inte är vare sig borgare, socialist eller "realist" så, ja.

    SvaraRadera