torsdag 3 juni 2010

Ska mördare utreda sig själva?

Att Israel är Israels värsta fiende konstaterade jag redan tidigare.

Men nu konstaterar jag att de får bra hjälp av USA också, tyvärr.

Flera skribenter efterlyser en opartisk och internationell utredning om vad som hände. Men USA:s svar är att Israel bör genomföra den själva.

Även om vi lyckas bortse från att Israel och undersökningar av övergrepp gjorda av militären sällan verkar lyckas bra, så existerar det inte i ett rättssamhälle att någon som misstänks för att ha begått ett brott får utreda sig själv.

Undantaget är möjligen polisen, vilket naturligtvis är illa nog...

Berättelserna från båtarna är inte roliga att läsa och det tycks av de ögonvittnen som var där som om det handlar om faktiska avrättningar med skott i pannan och skott mot de ombordvarande redan innan soldaterna alls tagit sig ombord.

Rent märkligt blir det dessutom när man behandlar de på båten så olika utifrån vilka de är och att den kände Henning Mankell blir så väl behandlad, när Dror Feilers blir misshandlad.

Var är alla idag som skriker på Lars Vilks frihet att få göra vad han vill? Står ni inte upp längre för yttrandefriheten? Som jag minns det så är det samma grupper som kritiserade Dror Feilers vandaliserade konstverk som idag dunkar ryggen på Vilks...

Man får helt sonika försöka vara glad åt att Bildt är kritisk, precis som statsministern, och inte bara vill lyssna på passagerarnas berättelser, utan dessutom verkar tro på dem, när de berättar om hur de blev bordade på internationellt vatten, långt ifrån de regler som gäller för sjöfart.

Till skillnad från många andra moderater, som Rickard Wendel som försvarar övervåldet, den påstådda liberalen Dick Erixon och de bakom den moderata bloggen Moderatprat som totalt stoppat huvuden i sanden.

Till sist så kan jag rekommendera reklambilden i Lasses blogg, som var i DN igår. Vem vill åka till Israel idag?

Det enda som gäller, fortsatt i ännu högre grad, är att Bojkotta Israel!

Mer media ab ab ab svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dag dag dag dag dag dag dag dag gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp skd skd skd skd skd skd skd skd skd hd hd exp smp smp sds sds 


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!


2 kommentarer:

  1. "….så existerar det inte i ett rättssamhälle att någon som misstänks för att ha begått ett brott får utreda sig själv."

    Helt riktigt. Precis som man i ett rättssamhälle vare sig dömer på förhand och likställer misstänkta med dem vars skuld fastslagits.

    Borde inte rubriken istället vara "Ska misstänkta mördare utreda sig själva?" och även innehållet i texten anpassas efter ett "rättsamhälle-tänk" om det nu är det du värnar om.

    Jag tycker faktiskt att du talar mot dig själv.

    /Jurist som tycker man ska höra vad båda parter har att säga och ha utredningsmaterial på bordet innan man dömer.

    SvaraRadera
  2. Jag är, precis som du, en privatperson med en åsikt, inte ett rättsamhälle.

    Innan någon blir dömd här så vill jag däremot att båda sidorna bli hörda av en opartisk och neutral bedömare eller domstol.

    Jag trodde ärligt talat att en jurist insåg skillnaden ;)

    SvaraRadera