lördag 5 juni 2010

Ingen vidare framtid...

Jag skrev igår om hur illa det tycks gå i politiken för de rödgröna och hur S är, fullt förståeligt skakade av tendensen om att moderaterna är starkare än någonsin förut.

Jag vet inte om folk verkligen går på det som SvD:s ledarblogg skriver om, att rut-avdraget skapat många nya jobb. Om det är skattsänkningar som skapar nya jobb, borde man inte totalt avskaffa skatterna då?

Skönt är att se att Mona Sahlin ändå står på sig, och inte gör en "folkpartist", det vill säga att börja flirta med rasisterna.

Som svenskan konstaterar så är det en bit kvar och ingen är rökt ännu och att det verkar vara värre ju mer de Rödgröna för ut sin politik. Samtidigt så går det lätt att konstatera att alliansen i sin tur varit väldigt tysta med vad för politik de vill föra, som Dagens Nyheter lyfter fram i sin huvudledare Ingen enkel seger idag.

Fler år med alliansregeringen lär definitivt göra att vi faller nedåt på den superlista vi ligger i topp på idag och tvärtemot vad Hägglund säger så kommer aldrig jämlikheten öka med kristdemokraternas konservatism.

Och inte heller kommer köerna för exempelvis missbrukare bli något kortare...

Frågan är fortfarande, när ska väljarna inse att det krävs skattepengar, inte skattesänkningar, för att få ut det de flesta tycks kräva av samhället? Bra skolor och bra sjukvård.

Som någon sa, även om jag glömt vem det var: Man ska komma fram till vad medborgarna vill ha av samhället och sen lägga skattesatsen ut efter det.

Jag får försöka vara glad över att allianspartierna i Älmhult inte verkar kunna hålla sams, så att det inte blir något samarbete innan valet där.

Med tanke på de olika ståndpunkterna inför hur skolans organisation ska lösas, som jag nämnt tidigare, så borde det vara omöjligt. Frågan är bara hur de ska göra efter valet? Inte lär de vara mer sams då...

Mer media dn dn skd hd hd nsk exp ab sds dag dag exp
Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

7 kommentarer:

 1. oj har vi bytt TON efter 3 års propaganda och hyllande av ickepolitik baserad på opinionsundersökningar?

  Pröva att BÖRJA efter 3 års propaganda att diskutera vad som Uppenbarligen är FEL med rödgrönas politik, och vad rödgröna KAN göra bättre?

  SvaraRadera
 2. Du låter som Östros när han sa att "skattesänkningar kostar alltid pengar". Är ni på vänsterkanten oförmögna att se samband? Orsak och verkan?
  Lägre skatter -> fler jobb -> högre skatteintäkter.
  Det är bättre att 100 pers betalar 10:- var än att 10 pers betalar 100:- var. Skatteintäkten är densamma, men statens försörjningsbörda blir lägre ju fler som jobbar. Det är inte så krångligt faktiskt.

  SvaraRadera
 3. "Som någon sa, även om jag glömt vem det var: Man ska komma fram till vad medborgarna vill ha av samhället och sen lägga skattesatsen ut efter det."

  Men det där lät ju skitbra. Låt nån torr räkne-nisse förklara NOGA vilka skatter som krävs för en viss typ av välfärdssamhälle. Och så säger man att vill ni ha detta välfärdssamhälle så är det dom här skatterna som gäller.

  SvaraRadera
 4. Jag har svårt att se vad som är fel ärligt talat.

  SvaraRadera
 5. Det första var till Gianni.

  Nu Vassius - Den uträkningen stämmer dock inte per definition för din del heller. Lägre skatter ger också färre pengar att fördela om det inte finns arbetstillfällen att kompensera de sänkta skatterna med.

  SvaraRadera
 6. Dvärghundsp - Jag kan bara hålla med dig! Det är så man borde tänka innan man funderar på vilka nivåer det ska vara på skatterna.

  SvaraRadera
 7. Hej, Sverige ligger itopp inom många områden. Ett av de starkaste skälen till detta är den progressiva skatten och utjämning av inkomster, som följd får detta att vi är jämlikast i väldn. Inte bara de rikas unga kan studera utan även mina. Kvinnor kan arbeta pga barnomsorg, hälsan är bättre. Tom humöret blir bättre.

  Verkar vara att desto högre skatt man som land betalar detso gladare är man! (Danmark är ju i topp där, men Sverige på andra plats!).

  Läs mer på:
  http://sverigearbast.blogspot.com/

  SvaraRadera