söndag 30 maj 2010

Lagar och läggning

En viss lättnad att få läsa att homosexuella kan bli benådade även i homofientliga samhällen där de riskerade att råka mycket illa ut.

Vad som däremot är notabelt, minst sagt, är att de så kallade frihetskämparna, som jag skrev om igår, från sd inte alls skriker högt i avsky mot den här behandlingen...

Undrar varför? För att den största delen av befolkningen i Malawi är protestanter och inte muslimer?

Men jag ska inte gnälla på dem... det finns ju värre saker, som liberaler som försöker få det att låta som ett problem som handlar om katoliker och islamister istället, för att de antagligen inte hjälpt dem alls.

I forna öststater så existerar samma typ av fördomar fortfarande. Undrar vilken religion vi ska försöka skylla på där istället enligt de som hela tiden bara försöker hitta en enda liten sak som passar in i deras föreställningsvärld av orsaker?

Det är lätt att trilla i fällan, om man inte tycker det duger med en viss religion för att hitta en syndabock, att istället fundera på om det handlar om U-länder med mindre vetande befolkning, för att lyfta en annan fördom.

Fast läser man om hur småbarn som lekt doktor hamnar i domstol i England så vet jag inte hur långt vi har hunnit här heller... Naturligtvis ska man inte låta barn göra vad som helst, men att släpa 10-åringar till domstol känns som vad mina egna fördomar säger om länder med låg rättssäkerhet och låg utveckling på många plan...

Snart lär det komma hit också, med tanke på hur ihåligt Beatrice Ask argumenterar:

Skatteverket lät 2005 göra en enkätundersökning där 1000 personer ombads att rangordna vad de ansåg mest integritetskränkande. Trea på den listan hamnade att uppgifter om taxerad inkomst och förmögenhet är offentliga. 

Det märkliga är inte att hon vill förbjuda eller förhindrar möjligheten att kontrollera folks inkomst för vem som helst.

Nä hon vill bara förbjuda möjligheten att göra det över internet. Vill du ringa ditt lokala skattekontor eller köpa en taxeringskalender så går det precis lika bra som förut och allt man gör är att skjuta ner en enda budbärare, och det i ett samhälle där privatpersoner gör mer och mer köp och försäljningar via exempelvis Blocket och Tradera och mycket väl kan ha all anledning att själva kontrollera om någon har betalningsanmärkningar.

Det är märkligt värre att man här inte alls är intresserad av att låta privata intressen styra, när man gör det i alla andra fall...

Dessutom slår man undan möjligheten för inkomster för de företag som levererar offentliga uppgifter via internet, med argument från en fem år gammal undersökning...

Vad tror ni svaret på en undersökning varit om du fått frågan om man vill ha möjlighet att kontrollera en ny köpare eller säljares vandel och ekonomiska möjligheter i samband med ett större köp, som exempelvis en bil?

Som jag skrev för några dagar sen så borde hon ha avgått för längesen och som Aschberg antydde så tycks det som om hon är rädd för något helt annat.

Mer media dag svd sds


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!


2 kommentarer:

  1. Ja det var verkligen en lättnad... Och bra inlägg öht. Det är så lätt att skylla på islam om man inte är muslim, eller på religion öht om man är ateist, men det verkar ju inte finnas nån enkel förklaring som passar alla fördomsfulla samhällen.
    Ett litet påpekande bara: Media har skrivit om Tiwonge och Steven som ett homo-par, men det verkar snarare vara ett hetero-par, men att Tiwonge är transkvinna... Trollhare skrev om detta: http://trollhare.wordpress.com/2010/05/23/homosexdomen-i-malawi-handlar-inte-om-homosexualitet/

    SvaraRadera
  2. Tack! Det är inte ofta någon säger det, därför blir jag glad över att höra det :)

    Nej fördomar finns garanterat bland alla typer av kulturer och trosinriktningar och politiska inriktningar.

    Hade missat vad Trollhare skriver om. Tack för länken.

    SvaraRadera