onsdag 15 september 2010

Undrar vilka det är som blir demoniserade egentligen?

Jag dristade mig till att se lite på allianspartiledarutfrågningen på tv igår och konstaterar att Björklunds "utbrott" fick en del rubriker.

Mest förvånade jag mig över hur passiv utfrågaren blev efteråt. En journalist med för mycket respekt för den politiker hon frågar är naturligtvis inte bra på något enda sätt och blir en fortsättning på den kampanj som bedrivits från tidningar främst på den högra sidan av den politiska sfären.

Ett sätt som inte alls passar in i ett demokratiskt land.

Ett exempel är Svenska Dagbladets lista på de rödgrönas kollaps som innehåller en lista som förstorats upp rejält, samtidigt som det lätt går att göra en lista på allianspartiernas liknande uttalanden och förslag.

Det mest tydliga är den om att servera minderåriga alkohol. Det gjorde även centern under Almedalsveckan, men vem kommer ihåg det idag när det tystades ner så snabbt?

Jag noterar hur andra pratar om demonisering. Undrar vem det är som demoniserat vilka?

Mer media ab ab svd svd svd dn dn sds exp exp gp hd hd dn gp
Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. Som politisk ateist kan jag meddela att de som blir demoniserade i media och förföljda i Sverige idag är Sverigedemokraterna. Inget politiskt parti förtjänar att förföljas och hotas, pga sin uppfattning.

    SvaraRadera
  2. Säger du det samma till vänsterpartister som kallas för kommunister trots att de inte är det?

    SvaraRadera