söndag 28 november 2010

En parodi?

Det låter som en parodi, men är livsfarlig verklighet för de som är stationerade i Afghanistan för Sverige, när jag läser Johanne Hildebrandts i svenskan idag (som i och för sig ser ut som ett misstag till artikel där man gjort två artiklar till en :) ) som berättar om hur försvarsmakten kan lägga 135 miljoner på reklam för att rekrytera människor till sin verksamhet.

Men som samtidigt står med så dåliga skyddsvästar, med grön kamouflagefärg som syns väldigt väl i Afghanistan där grön växtlighet är mer sparsamt förekommande än i Sverige och ett antal andra saker som gör den så oduglig att soldaterna hellre lägger egna pengar på andra bättre lämpade västar.

Bortsett från att man leker både med afghanska och svenska liv, så leker man dessutom med svenska skattepengar, som tycks slängas ner i ett hål där det till skillnad från många andra utgiftsområden för den svenska staten inte tycks intressant alls att analysera vad man fått ut för sina pengar.

En tankesmedja kontaterar att NATO-insatsen är ett fiasko och frågan är varför folk i Sverige envisas med att tro att Sverige ska klara av det som inte den stora krigsorganisationen klarar av?

Mer media svd svd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. Hm... påminner mej om den här diskussionen http://www.aktivhund.se/hundforum/viewtopic.php?f=18&t=22770 på Aktivhund om Försvarets hundavel... Där har man ju också slängt pengar hur som helst åt alla håll, utan att producera nåt vettigt.

    SvaraRadera
  2. Det är fullständigt absurt! Fattiga bidragstagare jagar man i graven men andra utgifter tycks det vara mindre noga med...

    SvaraRadera