onsdag 1 december 2010

Gå nu inte över gränsen...

Debaclet kring Wikileaks har jag skrivit om vid två tillfällen senaste tiden, först i USA:s världsbild avslöjad och Wikileaks och följderna och jag blir lite förvånad när nu Assange går ut och kräver Clintons avgång.

I sak har han förstås helt rätt, nu när det verkar stämma att utrikesministern i världens största demokrati uppmanar till brott när det gäller landets diplomatkår och att de uppmanats att spionera på bland annat FN och dess tjänstemän.

Men däremot tycker jag det vore betydligt mer klädsamt att göra det som medier är bäst på, att rapportera om oegentligheter och sen låta andra mer lämpad sköta den eventuella juridiska fortsättningen.

Uppdaterat Kul att se att plötsligt svenska dagbladets ledarblogg ändrat åsikt om Wikileaks och nu tycker om de... Tur att det var sossar som avslöjades med byxorna nere, nästa gång kan det vara moderater och då har de säkert bytt åsikt igen...

Bästa citatet av alla så här långt kommer från Aron Lund i Expressen:

Vad Wikileaks innebär är alltså något annat, och enklare: att det börjar bli farligt att tala osanning.
Det har sina sidor. En smula ömsesidigt hyckleri har alltid varit den diplomatiska olja som får dörrar att öppnas, och alla har vi - stater som privatpersoner - hemligheter som borde få förbli det.
Men det tjänar inget att gnälla över världens gång. Vill man slippa se sina lögner avslöjade på nätet är det säkraste sättet numera, revolutionerande nog, att ljuga mindre.
Även Hans Linde från Vänsterpartiet skriver bra i Aftonbladet.

Så sant som det var sagt! Jag hoppas som sagt på ett rejält utbyte i ledningen av sossarna och nu blir den önskan ännu större när de ytterligare en gång visar sig ha en åsikt utåt sett, men väljer att ha en annan internt...

Mer media exp exp hd skd gp gp dn dn ab ab ab ab ab ab ab ab ab svd svd svd svd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

3 kommentarer:

 1. Herr Nilsson i Stockholm1 december 2010 08:34

  Inse att Assange bara är en komplexfylld fjant som försöker göra sig märkvärdig. Nu ska han "avslöja bankerna" påstår han. Han menar att han är jättefarlig. Om några veckor är han lika glömd som förra årets segrare i korpfotbollen.

  SvaraRadera
 2. Tyvärr blir det "Varg, Varg" över det hela. Nästa gång som Wikileaks rapporterar om grova övergrepp mot civila lär bara effekten bli att man rycker på axlarna. De viktigaste avslöjandena dränks i flödet.
  /Karin

  SvaraRadera
 3. Nilsson - Det tror inte jag!

  Karin - Det tror jag inte heller utan det beror på vad som avslöjas.

  SvaraRadera