lördag 4 december 2010

Ett bättre socialdemokratiskt parti tack vare Wikileaks?

Jag skrev igår om en sosse som faktiskt förstår varför S förlorade valet, vilket ger en god grogrund till att förnya partiet och göra en förnyelse som tar bort alliansregeringen. (Att sen den gamle moderaten K-G Bergström försöker skylla skulden på V är inte mycket att ta på allvar)

Men har man fortfarande kvar ledande politiker som vill satsa hårt på att skandalisera motståndarna, framför att få fram en bra egen politik, så lär det aldrig gå.

Om inte förr så borde det vara extremt tydligt idag att moderaterna av idag är omöjliga att skandalisera när de har så stor del av media bakom sig. De moderata skandalerna under de senaste åren hade behandlats på ett helt annat sätt om det vore sossar som var bakom dem, men M tycks som gjorda av teflon och allt rinner av dem.

Det är en sak att såga sitt parti internt, men att vara omdömeslös nog att göra det även utanför mot främmande makt, istället för att satsa på en bättre politik är milt sagt omdömeslöst. Hur vore det att såga sig själv också? Att byta ut Ahlin är en grundförutsättning för att ta sig vidare, och alla de som resonerar som han gör.

Jag skrev igår även om hur Wikileaksavslöjandena, som var de som avslöjade Ahlins agerande, får människor att förändra sin åsikt om avslöjandena beroende på vad som avslöjas, vilket förvånar mig när det gäller människor som inte nödvändigtvis blir drabbade själva.

Som sagt igår så är frågan vad som är fel med mer ärlighet och öppenhet, istället för lögner och dolda agendor? Det är bra mycket bättre än att världens påstått största demokrati förbjuder anställda att besöka sidan, vilket påminner exakt om hur diktaturen Kina agerar mot sina invånare som vill se på vissa internetsidor.

Jag ser definitivt fram mot fortsättningen, som i slutändan kan ge ett bättre socialdemokratiskt parti, som en i sig rätt märklig konsekvens av de många tusen dokument som publicerats.

Även Svensson är inne på samma tankegångar som jag

Uppdaterat Äntligen reagerar ett reporterorgan i världen, Reportrar Utan Gränser och jämför USA med Kinas övervakning och censur av internet, och äntligen dök något försvar upp för Wikileaks, som jag efterlyste igår. De svenska organisationerna, som PEN-klubben, lyser dock med sin frånvaro.

Mer media svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn dn dag dag dag dag dag dag ab ab ab hd hd hd hd hd hd smp gp gp gp gp gp gp gp gp gp vg vg vg vg exp exp exp exp exp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

1 kommentar:

  1. Detta är ingenting mot det som kommer, vänta bara när jakten börjar efter "avslöjaren" av ALLA e-post samt SMS....

    SvaraRadera