lördag 13 november 2010

Inför alkolås!

Jag såg någon för ett litet tag sen som ondgjorde sig över ett förslag om alkolås i bilar och tyckte det var "så typiskt svenskt"...

Om det är så många som 1% vid en razzia i Malmö som kör rattfulla så är det oerhört tydligt för mig att något kreativ behövs, inte minst eftersom att alkohol är en bidragande orsak till många olyckor och dödsfall i trafiken.

Kör själv på en trafikerad väg och tänk att minst vart 100:e bil du möter är någon som löper en ökad risk att döda och skada dig och dina anhöriga och överväg om de tusenlapparna ett alkolås kostar inte är värt det?

Mer media dag skd gp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

4 kommentarer:

 1. Alkohlås är en god idé tycker jag men dom kanske inte behöver vara lika avancerade som de alkolås dömda kan få i sin bil eller yrkestrafikanter har. Det kan väl räcka med att man blåser varje gång bilen ska startas, dömda måste ju blåsa under resans gång vid slumpvis valda tillfällen och jag tror även en del yrkeschaufförer måste det. Förövrigt är det trevligt att se att SD drar om V med stora kliv i opinionsundersökningarna. Ännu trevligare blir det när dom drar om MP och blir tredje största partiet. Vi kanske ser Åkesson som statsminister om ett par mandatperioder?

  SvaraRadera
 2. Det är definitivt värt det! Tillförlitliga alkolås borde sättas in i alla bilar och definitivt i alla yrkestrafikfordon - det borde ju vara en självklarhet.

  Det är för övrigt väldigt tråkigt det där "argumentet" att någonting är "typiskt svenskt" och därför dåligt och töntigt. Man hör det ganska ofta och oftast i sammanhang där folk tycker att de egna rättigherna står före samhällsnytta, som tex systembolaget eller drogliberalism. Men vad kommer det ifrån egentligen? Är det en rådande åsikt att svensk lag är sämre/hårdare/töntigare än övriga världens..?

  SvaraRadera
 3. Det verkar ju vara det, skit i konsekvenserna det får för ett antal människor och samhället, bara min egen vilja kommer fram.

  SvaraRadera