torsdag 11 november 2010

Lösningen finns redan Kristersson!


"Varför var ett av världens friskaste folk också ett av världens mest sjukskrivna?" frågar sig socialförsäkringsminister Kristersson på DN-debatt idag.


Den frågan finns redan besvarat!


Bland annat forskaren Björn Johnson har besvarat det i sin bok Kampen om sjukfrånvaron och beskriver det hela i en debattartikel på DN och i sin egen blogg och konstaterar att det var havererade rehabiliteringsmöjligheter vilket gav att fler blev långtidssjuskrivna som påverkade statistiken och inte att det var fler personer som blev sjuka.


Klarar man inte som minister av att ta åt sig av forskningsresultat så ska man fundera på om man är rätt man på rätt post överhuvudtaget. Det är förhoppningsvis bara Jan Björklund som har problem med just den saken...Att sen kristdemokraterna lovar bevaka sjukförsäkringen låter visserligen bra, men med tanke på hur de har vikt ner sig den gångna mandatperioden så tror jag inte ett dyft på att de kan påverka... 


Uppdaterat Det finns fler forskare som kommer till liknande slutsatser. Fast de får inte särskilt stora rubriker hos DN...


Mer media gp svd svd dag gp hd

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

4 kommentarer:

 1. Det hedrar kristdemokraterna att de vill skärpa sig, även om jag frestas att tillägga att det är så dags nu - varför tog de inte chansen de gångna fyra åren? Och tyvärr tror jag som du att de inte kommer att kunna stå emot de mer hårdföra partierna.

  /Karin

  SvaraRadera
 2. Lite intressant, jag var själv sjukskriven under två mandatperioder, den ena med moderatstyre och den första med sossestyre. Det var först när sossarna petades från makten jag började ana en ljusning och nu, när den tredje mandatperioden nyss börjat har jag ett jobb. Sossestyret slentrianmässigt delade ut nya sjukersättningsperioder till mej, i stort sett helt utan prövning. Nu kan jag jobba på det jobb jag har, jag "tvingas" prova att jobba i tre månader, funkar inte det har jag möjlighet att bli sjukskriven igen. Nu tror jag att det kommer att funka för mej men för de som det inte kommer att funka för kommer det finnas alla möjligheter i världen till en ny sjukskrivningsperiod men då med den avsevärt högre ersättningen sjukpenning istället för den extremt snåla sjukersättningen. Den politik du och hela rödgröna sörjan har propagerat för välter människor. Jag borde inte ha varit sjukskriven i 8 år, det borde har räckt med ett par tre år. Med korrekt hjälpinsats hade det nog varit så men sossarna och rödgröna ser valboskap i att ha så många bidragsberoende som möjligt.

  SvaraRadera
 3. Karin - Historien visar hur de agerar, tyvärr.

  Kalle - Är det ett riktigt jobb du provar på nu som du kan få stanna på som riktig anställning eller hur fungerar det?

  SvaraRadera
 4. hej Kalle
  ingen mer än dig själv har "tvungat" dig att var sjukskriven. Prata inte strunt du gör dig själv dummare än du är!

  KC

  SvaraRadera