tisdag 9 november 2010

Glömskans makt är stor

Jag skrev för några dagar sen om kungahuset och boken som bokstavligt talat klär av kungens attityd mot kvinnor, som känns väsenskild mot hans hustrus, i Märkligt att man glömmer bort vissa saker så lätt...

Apropå att glömma bort vissa saker så lätt, så verkar det vara svenskans signum. Inte nog med att man låter opinionsskribenten Gudmundson drabbas av en märklig glömska, man är milt sagt rätt glömsk när man väljer recensent till Den motvillige monarken, där det handlar om någon som normalt sett mig veterligen inte alls sysslar med recensioner och som har en historia med en behandling av unga kvinnor som inte ligger så långt ifrån det som kungen anklagas för och som enligt ansvarsnämnden på ett universitet påstås ha "utnyttjas sin maktposition för att skada sin doktorand med anledning av en privat oförätt".

Försvaret av kungahuset börjar bli lika patetiskt tydlig som när det gäller regeringens politik...

Självfallet så är det som förläggaren säger Kungen ska behandlas på samma sätt som statsministern, detaljer i privatlivet är relevanta om de står i konflikt med makthavarens uppdrag.

Makthavare som inte ser kvinnor som människor, som det till stora delar handlar om, utöver det jag skrev om innan vad det gäller att umgås med kriminella, är definitivt en sak som ger all anledning att bevaka, lyfta fram och kritisera.

Vem vet, kanske är det inte bara riksdagsmännen som behöver en bok om trafficking eller etiska regler för att stoppa utnyttjande av unga kvinnor...

Mer media svd dn dn dn dn dn dn hd gp nsk ab


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

 1. Jag skulle dö för din rätt att påstå att Rött alltid är Rätt, men jag håller inte med. Speciellt inte när man talar om det aktuella ämnet, kvinnosyn, behandling av kvinnor och umgänge med kriminella...

  För finns det några kretsar som sticker ut där bland makthavare, så är det även socialister och kommunister. Forna östblockets partiledningar och var inte precis några korgossar vad gäller kvinnosyn, prostitution, våldtäkter osv osv så fort man gick utanför partipropagandan, och då talar vi om hela gänget från revolutionens dagar till kalla kriget. Motsvarande kretsar i väst har inte heller något att skryta med ur samma synvinkel.

  På aningen mindre anstötliga nivåer har man sett regelbundna övertramp inom både vänstern och socialdemokratin i Sverige så länge de har existerat.

  Så man kanske borde vara försiktig med att kasta sten i glashus...

  /Kurt

  SvaraRadera
 2. Vad har jag att göra med forna östblocket, något som lades ner för 20 år sen lite drygt? Dagens Vänster i Sverige är kvinnosynen överlag utmärkt även om det säkert går att lyfta fram någon enstaka idiot.

  Jag kan hitta betydligt fler rika människor som behandlar kvinnor som ägodelar än vänstermänniskor.

  SvaraRadera