söndag 7 november 2010

Jag är inte förvånad...

Jag är inte förvånad och det skulle inte förvåna mig heller om det verkligen är så att svenska myndigheter  och politiker visste om USA:s övervakning från sina ambassader.

Däremot så tror jag inte alls på att det kommer att komma en bred och stark reaktion mot USA som i Norge, eftersom undfallenheten mot USA i Sverige varit pinsamt stor, oavsett vilken regering som suttit vid makten. Extra tydligt blev det under händelsen med de utvisade egyptierna för cirka tio år sen, där politikerna och myndigheterna var mycket väl medvetna om vad som hände och vad som skulle hända när de blev drogade och ivägskickade med CIA-personal i ett av deras flygplan.

Jag instämmer med Töllborgs konstaterande att det är det ultimata förräderiet att låta främmande makt övervaka svenskar. Frågan är bara om det är SÄPO eller politiker som är de skyldiga, eller både och?

Oavsett vad så kommer vi inte att få veta det och det kommer inte att bli någon som tar på sig skulden frivilligt mer än vad det är någon som kommer att bli dömd för det, ty en amerikansk lydstat har vi varit sen länge, ty demokratin är ingen tebjudning, utom när det kommer till andra länders demokratier, ur amerikansk synvinkel.

Sen kan man gnälla på hur mycket man vill att Iran inte går att lita på... Det minsta kravet man borde ha på demokratier är att de går att lita på. En diktaturstat som är opålitlig förvånar åt minstonde inte...

Undrar hur reaktionen varit om Sverige och Norge övervakat i USA på samma sätt? Man kan naturligtvis inte försvara demokratin genom att avskaffa den, för då är man ingen demokrati längre.

Andra gnäller om att försvaret av Sverige inte är viktigt. När ska svd:s skribenter säga det samma i det här fallet?

Mer media svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn dn dag dag exp exp exp exp exp exp exp exp exp exp exp gp gp skd skd skd nsk nsk nsk hd hd hd ab ab ab ab gp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar