onsdag 10 november 2010

Nu kanske jag kan tro på förändring

När man läser rubriker som säger att hela partistyrelsen inom S kan få gå så kan jag känna att det kanske ändå finns någon form av hopp för sossarna de närmaste åren och inför nästa val.

Från valet 2006 så tycktes man inte har lärt sig så jättemycket, och bortförklaringarna efter det senaste valet har varit lite märkliga, som exempelvis att skylla på det rödgröna samarbetet.

Ett parti som tappat i flera val har större problem än de misstag som gjordes i den här valrörelsen och med två tyvärr så impopulära ledare och inte några andra i toppen som syns tillräckligt och kan fylla ut så är radikala förändringar ett måste.

Nu är jag visserligen den första att inte önska ett S som har runt 50% av väljarrösterna, för historiskt sett har de visat sig bli arroganta på grund av den stora makten, vilket jag egentligen tror beror på storleken och inte partiet i sig, och som sägs på DN-debatt, ett trögt och konservativt parti.

Men det går inte att från vänsterpartistiskt håll förneka att det måste till ett betydligt starkare S för att vi ska få tillgång till makten också.

Det finns ingen anledning för någon att befinna sig i opposition, för hur driver man en bra politik från det läget?

Mer media svd svd svd exp gp hd hd gp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

6 kommentarer:

 1. Att byta ut hela partistyrelsen innom S låter sig sägas, men PROBLEMET är att det inte finns några trovärdiga alternativ. Det är tomt, tomt, tomt.

  SvaraRadera
 2. Skriv gärna ett namn när du kommentarer. Släpper normalt inte igenom kommentarer utan namn, men gör ibland undantag för välformulerade inlägg.

  Fast med en utbytt partistyrelse så finns där förhoppningsvis ett trovärdigt alternativ.

  SvaraRadera
 3. Jag tror inte (S) har förmåga att förnya sig..
  Alldeles för många kommer att bita sig fast vid sina positioner. Av ekonomiska och andra skäl...
  Har man tagit sig fram till köttgrytorna vill man gärna stanna kvar.

  SvaraRadera
 4. Jag tror du har fel till största del och jag hoppas att det inte bara är önsketänkande.

  SvaraRadera
 5. Du skriver " att vi ska få tillgång till makten." Är inte du (V)? Ni kommer aldrig att få makten, inte ens med en (S)-regering. Ohly mfl skrämmer ju bort alla mittenväljarna.

  mvh

  Arild Carlsson, Skultuna

  SvaraRadera
 6. Om det är så att fler än 50% av rösterna i Degerfors och Fagersta har varit på Vänsterpartiet så ser jag det som rätt självklart att även V i övriga riket kan få mycket mer röster än vad de har idag, även om 50% är orealistiskt. Men minst 15% är jag övertygad om att de kan få. Men jag håller nog med dig om att det krävs ny ledning och till viss del ny politik.

  SvaraRadera