lördag 20 februari 2010

Sd skriker högt i onödan

Jag noterar att folket säger nej till samarbete med Sd om Sd blir vågmästare i Kristianstad. Tvärtemot vad Sd och deras anhängare själva säger i vanliga fall.

Självfallet går det inte att hävda att man måste samarbeta med just Sd om det krävs för majoritet. Utöver att minoritetsstyren inte är varit ovanliga så har det inte heller varit ovanligt med oheliga allianser, även utan att Sd varit inblandade och försökt påstå att sånt hotar demokratin.

Ovanligast av alla är sannolikt Boden där Vänsterpartiet och Moderaterna samregerar, med hjälp av Mp om jag inte missminner mig, och det helt utan att Sd var inblandade...

Uppdaterat Jag noterar att Sd har problem internt där ovanligt många för att vara vid ett årsmöte kritiserade och inte ville ge styrelsen ansvarsfrihet. I slutändan blir det i vanlig ordning som det brukar vara med Sd, man begär inte av sig själv som man begär av andra; att vara varsam med gemensamma medel...

Uppdaterat 2 Idag kommer det fram tydligare om vad problemen handlar om för Sd:

Jens Leanderssons sätt att hantera inköp har enligt revisorn "mycket allvarliga brister, i klassen tjänstefel". Enligt rapporten ska han bland annat ha handlat trycksaker för sexsiffriga belopp utan orderbekräftelse.
Han får också kritik för att på eget bevåg ha ändrat i förslag till valsedlar. De medlemmar som står på Leanderssons sida ska ha flyttats upp och de som ifrågasatt honom har flyttats ner.
Ja det känns verkligen som om Sd är ett välfungerande och demokratiskt parti...

Mer media kb kb kb kb

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. Vilka är det som hävdar att etablerade partier MÅSTE samarbeta med SD? Är det SD själva? Det ingår ju i spelreglerna att partier får samarbeta eller inte samarbeta som dom vill.

    SvaraRadera
  2. Det brukar vara Sd och deras anhängare som hävdar att det är odemokratiskt att stänga ute dem från samarbete. Men de hävdar aldrig att alliansen är odemokratiska i riksdagen som inte samarbetar med vänsterpartiet och sossarna.

    SvaraRadera