tisdag 16 februari 2010

Kommun utan varg vill bli vargfri

Myterna om vargälskarna punkterades skrev jag om i lördags. Men myterna om varghatarna tycks omöjliga att punktera när man läser om hur Vargfri kommun utropas av en lokalpolitiker, trots att det över huvudtaget inte finns någon varg där och att det inte är en fråga som politikern ska besluta om...

Som så ofta förr så kommer det horribla argumentet om att man inte kan jaga med hund, trots att det om och om igen bevisats att den största risken för både jakt- och sällskapshundar är trafiken och inget annat. Den vill ingen förbjuda och ingen verkar bry sig om hundens väl och ve där... Vore man rädd om hund på den nivå som man försöker påstå, genom att kalla den för familjemedlem, så borde man självfallet inte alls släppa ut hunden okopplad. För vem släpper ut sina barn utan övervakning om de inte alls förstår trafikens farlighet?

Ett annat lite ovanligare argument är det nedan, från Aftonbladets debattartikel, om att politikern inte vill ha vargrevir i sin kommun:

Det skulle också innebära att människor inte vågar gå ut i skog och mark av rädsla för rovdjur, vilket vore mycket sorgligt. Jag är själv inte rädd för varg, men jag förstår att människor kan vara det. Om rädslan är befogad eller ej är irrelevant. Känslan är faktisk.
Intressant. Jag och många med mig är däremot rädda för okopplade hundar som ägarna inte har någon riktig kontroll på, både sällskaps- och jakthundar, inte minst efter vi blivit bitna eller fått våra hundar bitna av dem. Det är med andra ord en ytterst befogad rädsla, eftersom vi många har erfarenheter av att bli bitna och påhoppade. Vilket ingen levande svensk idag har av varg, som inte jobbar i djurpark möjligen. Hans argument är lika korkade som att vara rädd för varg i Danmark eftersom även där tycks vara en hund som är problemet...

Den rädslan är med andra ord betydligt mer befogad och med den "logiken" så borde det vara lätt att inte bara kräva koppeltvång för hundar, utan även totalt förbud för alla hundar. Så jag undrar om det är vad han kommer att kräva härnäst då?

Med tanke på nivån på kommentarerna från varghatarna så är det bäst att påpeka följande väldigt tydligt: Jag bor på landet, med skogen som närmaste granne, det är i en del där vargar har passerat flera gånger senaste halvåret och jag är ute ofta i skog och mark, främst för att springa eller träna orientering. Jag gjorde det när vargen var i närheten och jag var aldrig rädd.

Mer media ab ab dn dn

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. Många tjejer är ju rädda för våldtäktsmän, så alltså måste vi förbjuda alla män från att gå ut efter mörkrets inbrott...

    Minns inte om jag har skrivit detta i ditt kommentatorsfält förut, men en vargflock håller på att etablera sej just i det område där jag och mina kompisar brukar träna sök med hundarna. Om vargen vore en sån manisk hundmördare som vissa påstår så skulle ju vårt träningsgäng bli hundlöst inom ett par månader...

    SvaraRadera
  2. Jag håller med dig om att det borde vara en konsekvens av det resonemanget.

    Nej det visste jag inte var där. Jag vet däremot att jag har läst om att det är på väg att bli en flock utanför Sthlm. Roligt!

    SvaraRadera