fredag 2 april 2010

Att tala om saker alla redan vet

SvD:s ledarsida berättar att PRO bara en kampgrupp för S är som att berätta att det finns band mellan PRO och S. Är det en nyhet för någon som är värt att berätta?

Självfallet tar PRO tillvara sina medlemmars intresse på det sättet som de anser vara bäst, precis som SvD:s allt annat än objektiva ledarsida tar tillvara den svenska högerns intresse på det sättet de anser vara bäst.

Utom när det kommer till det statsbetalda tidningsunderstödet på ett antal  miljoner som SvD, tvärtemot sin politiska inställning, eller den inställning de borde ha, mer än gärna tar emot.

Intressantare vore om de valde att tala om hur man ska uppfylla moderaternas jobbpolitik, där så många som möjligt ska jobba, när man i kommunerna, även de borgerligt styrda, inte vill inrätta nattis, så att man kan anpassar barnpassningen efter de tider som folk numera förväntas jobba, även om de har barn...

Fast det tycks vara viktigare med andra saker, som skatterabatter för de som har det bäst...

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

8 kommentarer:

 1. Tror nog att media har tid att rapportera om BÅDE PRO och moderaterna.

  Problemet är att PRO utgör sig för att vara en ickepolitisk organisation, men är som även du säger inte det. De bedriver just nu en politisk kampanj och har gjort så länge, men det sker under sken av att vara allmänt för pensionärernas rätt att få sin pension beskattad som lön.

  De spelar på starka känslor i pensionärskollektivet och de gör det därför att de vet att Alliansen leder stort i denna väljargrupp.

  De hycklar och därför ska de hängas ut.

  SvaraRadera
 2. Ja Nattis borde väl verkligen vara angeläget för den som förespråkar en "arbetslinje".

  SvaraRadera
 3. Magnus - Uppriktigt sagt så tror jag bara det är du som tycker de utger sig för att vara opolitiska, i synnerhet när de driver en politisk kampanj...

  SvaraRadera
 4. Dvärghunden - Jag håller med dig men det lär inte bli någon lag om att alla kommuner ska ha det...

  SvaraRadera
 5. Alltid Rött:
  Från http://www.pro.se/Darfor-PRO/ :
  "PRO är Sveriges största pensionärsorganisation med 405 685 medlemmar. PRO är partipolitiskt obunden. "

  Således torde det vara en nyhet, iallafall för PRO som inte verkar ha förstått att kopplingen finns.

  SvaraRadera
 6. Tvärtom har borgarna tagit bort den luddiga texten om allas rätt till barnomsorg som fanns tidigare och ersatt den med en text som uttryckligen säger att den rätten inte gäller helger, kvällar och nätter. På lokalplanet är Stenungsund långt ifrån den enda kommunen som borgarna skär ner och vi prioriterar. Skär sig väldigt mycket mot allt vad arbetslinje heter.

  SvaraRadera
 7. Jag tror likväl inte att det är okänt för varken pensionärer eller andra att PRO ligger närmare S än något annat.

  SvaraRadera
 8. Det förra var till Daniel.

  Detta är till Walle: Visst är det märkligt att arbetslinjen inte gäller i alla fall?

  SvaraRadera