söndag 11 april 2010

Ett beslut i rätt riktning

Det är ett beslut i rätt riktning när KF-Väst vill bojkotta Israel och sluta sälja israeliska produkter.

KF har känts under årtionden som en organisation som har tappat sina grunder i den sociala rättvisan som konsumentföreningarna växte fram i, till förmån för de privata handlare som bokstavligt talat lurade folk på mer pengar än de behövde, eller satte dem i skuld. Sen många år så har det känts avlägset.

Att man nu uttalat tar ett steg mot rättvisa i mellanöstern är förhoppningsvis något som fler konsumentföreningar än just KF-väst kan ta efter och agera mot och kanske kan bli en omvändelse mot var som en gång varit.

Att sen försöka argumentera mot det hela med ord som att det var Kommunister bakom Israelbojkott spelar ingen roll. Det är lika dumt som att jag skulle argumentera mot ett bra förslag för att det var en moderat som kom med det. Det gör jag självfallet inte.

Uppdaterat Naturligtvis var det en för bra nyhet för att vara sann: Ingen Coopbojkott av israeliska varor

Mer media dag dag dn sds

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!6 kommentarer:

 1. Jag antar att du också stöder en bojkott av Kina, där människorna saknar mänskliga rättigheter och ett land som förtycker bl a Tibet. Och Ryssland hamnar väl också på röda listan,eller?
  Nej, KF gräver nog sin egen grav, ett KF som länge tappat i konkurrenskraft. Ska man nu införa en "rödgrön" handelslinje, kommer nog många med mig att återsända Med-Mera kortet. Tråkigt, har varit kund i KF i snart 50 år.

  SvaraRadera
 2. Hade du läst min blogg under en längre tid så hade du sett att jag är mycket emot Kina och är för en bojkott.

  Ryssland har jag inte skrivit om så ofta men är oerhört skeptisk till landet och hur det styrs, även om det formellt sett, till skillnad från Kina, är en demokrati. Till skillnad från vår borgerliga regering som hyllar Kina, senast i samband med volvoköpet.

  KF:s problem enligt mig är deras priser, som ofta är högre än andras. Vilket går emot vad du nu stod för från början, billigare priser till de med lägre inkomster.

  SvaraRadera
 3. Vi borde bojkotta Volvo. Volvo-maskiner användes då man byggde skyddsbarriären. Någon mer än jag som är med på det?

  SvaraRadera
 4. Det spelar stor roll om det är kommunister eller moderater. Kommunister är extremister som inte tycker om demokrati. Det är även en våldsideologi. Jantelagen är även den en produkt av vänstern. Så det är stor skillnad.

  SvaraRadera
 5. Det ser jag inte logiken i. Hade Volvo byggts i Israel, då hade det funnits någon logik i ditt påstående.

  SvaraRadera
 6. Det ovan var till Patrik T.

  Nu till Tony:

  Jantelagen kan du läsa om här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Jantelagen

  Så om någon vars åsikter du inte delar kommer med ett förslag som många tycker är bra så är du direkt emot det?

  SvaraRadera