söndag 28 mars 2010

Är pensionärerna så lättlurade?

Miljardlöften kan löna sig, men frågan är om pensionärerna är så lättlurade att de går på att en liten och väldigt sen höjning av pensionärernas inkomster verkligen är något som gör någon reell skillnad? Den borde kommit för längesen och hade kunnat vara högre, med ett lägre jobbskatteavdrag.

Hade landet stannat kvar vid den svenska välfärdsmodellen så hade aldrig pensionärerna hamnat efter i så hög utsträckning som de nu gjort...

Mer media svd exp exp

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

7 kommentarer:

 1. Vad bra det kommer att bli för alla arbetslösa o pensionärer när dina polare kommer till makten i höst och höjer skatten för alla så att det blir absolut rättvist igen. Absolut rättvisa dvs alla ska ha lika dåligt ingen får sticka ut.

  SvaraRadera
 2. CarlB: Du verkar veta precis vad som händer om den upphöjda och "kloka" regeringen Reinfeldt som i sin omåttliga frihet hellre ger dina skattepengar direkt till privata vinster istället för en effektiv offentlig sektor som inte söker främst vinst.
  MEN det är ju klart att du tror ju mera på skattesänkningar så vi får det som det (i moderaternas ögon) PERFEKTA usa.
  Hoppas svenska folket ser skillnad på dogmer. "Du ska inga andra gudar hava jämte kapitalismen". För märk väl att även DU kan få det lika bra som rika jag i det "förlovade landet" usa. HAHAHAHA det är den sämsta lögn som någon människa gått på. De i toppen vill ALDRIG dela med sig. DET ÄR ETT FAKTUM. USAs system är skenheligt som bäst.

  SvaraRadera
 3. Nu är ju problemet att pensionärerna stått tillbaka rätt mycket och snarare borde haft mer och tidigare än vad vi med jobb hade behövt få...

  SvaraRadera
 4. Totalt 10,5 miljarder. Jag har svår att nonchalera bort dessa och påstå att de inte gör någon skillnad. Menar du att man inte bör kompensera för den effekt "bromsen" som både regeringen och oppositionen röstade igenom får så att pensionärerna med lägst inkomst får det lite lättare. Eller vill du övertrumfa? Hur mycket? Är absolut rättvisa värd att både pensionärer och löntagare får det sämre?

  SvaraRadera
 5. Klart att det gör någon skillnad men frågan är hur stor? Problemet är att de under flera år har beskattats hårdare än vi som har lön och det är naturligtvis djupt orättvist.

  SvaraRadera
 6. Alltid rött: De har skattats mindre hårt än vad de hade gjort under rödgrönt styre och vad de enligt pensionsuppgörelsen skulle ha gjort.

  Alliansen har alltså gått emot uppgörelsen i positiv mening och gett pensionärerna mer. Nu ska de förutom skattesänkningar också få ett grundavdrag som ger ännu mer i plånboken. Pensionärer kan tänka och de förstår att de inte har mindre i sin plånbok för att grannen som jobbar har mer.

  SvaraRadera
 7. Tillåt mig tvivla på att de är så lättlurade att de tänker så. Hur det hade varit under ett rödgrönt styre vet varken du eller jag, men jag har svårt att tro att man valt att höja de redan rikas skatter så provocerande mycket utan att höja exempelvis pensionärernas skatter också.

  SvaraRadera