Påståendet om att Vänstern inte trovärdig i EU att påverka, som Birgitta Ohlsson skrev för några dagar sen, och hävdar bland annat att de rödgröna inte har någon gemensam eu-politik.
Fast det stämmer naturligtvis inte något av det. Är man kritisk mot något så är det närmast större relevans att man befinner sig där man kan påverka, i synnerhet när det gäller något så stort som EU.
Och gemensam EU-politik har de rödgröna naturligtvis också, och de är dessutom överens om den.
Naturligtvis så är det Vänsterpartiets åsikter som får stå tillbaka i form av att de accepterar utökat överstatligt samarbete om flykting-, utrikes- och säkerhetspolitik.
Naturligtvis tycker jag det är olyckligt eftersom jag oftast inte är direkt förtjust i varken EU:s eller sossarnas politik på de områdena.
Men det vore naturligtvis, ur demokratisk synvinkel, orimligt om det minsta partiet med de mest avvikande åsikterna hade fått igenom alla sina ståndpunkter i ett samarbete.
Så Ja, det rödgröna samarbetet fungerar fortfarande alldeles utmärkt och är ett trovärdigt regeringsalternativ, vad än högern försöker lura dig att tro.
Sen tycker jag det är märkligt att högern i Sverige, gemensamt med sossarna, är så emot att ta hem de svenska afghanistantrupperna när G8-länderns ledare vill göra det inom en snar framtid...
Annat är det med de löften som alliansregeringen gjorde angående satsningar på rättsväsendet. Det är det bara problem med och den svenska rättstaten har inte bara problem utan de har även förstärkts under deras mandatperiod.
Inte ens de prioriterade områdena, som ungdomsbrott, har blivit ett område som fungerat bättre än tidigare.
Läs hela artikeln Polis polis problem eftersom hela är viktig nog att läsa, istället för att citera det viktigaste, som jag vanligtvis gör.
Uppdaterat Birgitta Ohlsson är snabb att förändra sin kritik, när det visar sig att hon har fel i att de rödgröna inte har någon sammanhållen eu-politik.
Det är naturligtvis rent trams från hennes sida att kritisera att V och Mp blivit överkörda. Ska man samarbeta och har olika åsikter om något så måste naturligtvis, som förklarat ovan, någon eller några ibland stiga åt sidan mer eller mindre rejält.
Mer media exp svd hd dn dag dag dag exp
Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!
söndag 27 juni 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Ett parti är trovärdigt om man håller sig till ingångna överrenskommelser.
SvaraRaderaMan kan ju fortfarande vara emot EU men förstå att majoriteten önskade att vi skulle vara med.
Om man ser lite på "nidbilden" som hon bygger av Vänsterpartiet så beskriver hon dem som vindflöjlar, som är för massvåldtäkter och emot mänskliga fri och rättigheter.
Men man får väl tänka att det är så en folkpartist beskriver sin politiska motståndare.
Även ifall jag inte är den som röstar på vänstern så är det orättvist att beskriva dem som ett parti som bryter ingångna politiska överrenskommelser.
Sen naturligtvis så finns det också smärtgränser om hur mycket man kan kompromissa i ett samarbete.
SvaraRaderaNaturligtvis så har de röda alltid rätt. Jag kan inte påminna mig att ngt fel gjorts under 85 år.
SvaraRaderaSkulle möjligen vara valförlusten 2006. Men det var säkert moderaternas fel alltihopa.
Nä då den var Göran Perssons fel rakt över :)
SvaraRadera