fredag 2 juli 2010

Apropå oempatiskt tänkande...

Apropå oempatiskt tänkande, som jag skrev om i morse när jag skrev om kristdemokraterna och Göran Hägglund...

Moderaten Katarina Brännström skriver för några dagar sen ett blogginlägg om vem som är fattig i Sverige, som leder till debatt på Smålandsposten.

Hon påstår bland annat att alla kan äta sig mätta och ha tak över huvudet i Sverige, men att det finns de som inte har möjligheten efter egen förskyllan.

I sista stycket skriver hon även om hemlösa människor och hur en bostad är grunden för all annan trygghet.

Jag skulle vilja revidera det där sista med att en inkomst, oavsett varifrån den kommer, som faktiskt går att betala både bostad och leverne med, är grunden för all annan trygghet.

All fattigdom är knappast på grund av egna orsaker, och om man exempelvis är en missbrukare med en dålig uppväxt så går det att ställa sig frågan vilka som är orsaken till det?

Visst är man alltid skyldig till den alkohol eller narkotika man väljer att ta.

Men det finns definitivt skuld även hos föräldrarna som inte skötte barnets uppväxt, det finns skuld hos skolan och samhället som inte fångade upp barnet, det finns skuld hos den som gör och säljer drogerna som gör personen ifråga beroende och det finns skuld hos dem som inte skapar ett samhälle som kan ge missbrukaren hjälp att bli fri.

Med fortsatta moderata skattesänkningar så kommer all den hjälpen att fortsätta bli mindre och mindre...

Jag skrev för några dagar sen att socialbidragstagarna ökar i 84,5% av landets kommuner. Det är ett bevis om något på att antalet fattiga i Sverige verkligen ökar under alliansregeringen och inte att de minskar, som Brännström försöker få oss att tro.

Brännström försöker i ett senare inlägg att bortförklara vad hon sa tidigare, men hon glömmer fortfarande bort de sakerna jag säger ovan.

Mer media smp smp smp smp 


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar