fredag 2 juli 2010

Oempatiskt tänkande från kristdemokraterna

Jag skrev igår om Ett inte helt ointressant förslag, apropå att Hägglund och Kd tyckte att man ska bestraffa exempelvis försäkringskassan, om de inte uppfyller sina krav de har från myndigheterna. Min lösning var att även bestraffa politikerna, som Göran Hägglund själv som är minister och har socialdepartementet att sköta, när myndigheterna inte får regler och pengar nog för att kunna utföra sina uppdrag.

En annan sak som kommer tydligt på skam är försäkringskassans regler, som även om de inte ändrats rent praktiskt, har ändrats via rättspraxis. Något som också påverkar hur regler används i praktiken, inte bara inom det här området, utan även inom exempelvis rättsväsendet. Något naturligtvis politikerna är medvetna om, men sällan nämner, trots att det är via deras påtryckningar många gånger som ligger bakom förändringsviljan.

Jag menar, en man utan armar och ben, vars assistansbehov ifrågasätts, leder inte bara det till mer byråkrati och mer kostnader? Eller ska det i slutändan verkligen bli ett så hårt och oempatiskt samhälle att även människor i den situationen inte ska få hjälp?

Ta tid på toabesök? Inte för att jag vet hur ni andra är, men för min del tar det alltid olika lång tid, så hur ska man mäta det på ett vettigt sätt?

Alliansen är i fortsatt knapp ledning, och det är naturligtvis väldigt olyckligt eftersom vi fortsätter mot mer oempati och ett hårdare övervakningssamhälle.

Kd försöker flirta med Verklighetens folk, men visar gång på gång att de är långt från utsatta människors verklighet, något som knappast motiverar en existens efter valet.

Den som på allvar bryr sig om människor med behov av hjälp har bara ett val, ett rödgrönt val, för ökad trygghet den dagen det behövs hjälp.

Mer media gp ab svd svd dn smp nsk nsk skd skd hd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

3 kommentarer:

 1. Tjena Jerker,

  Håller helt med dig där och vi behöver definitivt sänka de byråkratiska kostnaderna i Sverige. Vissa saker, som detta, är självklara och bör kunna beslutas utan några byråkratiska snurror. Klart han behöver hjälp!

  Att Alliansen är i fortsatt ledning är ju dock trevligt. Kom på här på morgonen att jag faktiskt är betydligt mer solidarisk än vad du är. Jag har ju kämpat och försakat en massa för att skaffa mig en utbildning och hög lön. Eftersom jag betalar in ca 10-15 ggr mer till statskassan än vad du gör drar jag ju ett större strå än dig till stacken.

  Då undrar jag, varför har inte du gjort samma resa så att du kan vara med och bidra mer, eftersom du tycker att det är viktigt? Varför startar inte du upp ett företag och jobbar 14 timmar per dag som jag, då kan du ju bidra mycket mer. Det är ju lätt att vara empatisk med någon annans pengar. Det kanske bara är det vanliga att vänstermänniskor tycker att någon ANNAN ska betala? Jag tycker du ska ta dig själv i kragen och se till att dra in ordentligt med stålar själv så att du kan börja bidra lite, istället för att vara en belastning för samhället och bara kräva att andra ska bidra och vara empatiska.

  SvaraRadera
 2. Tror knappast det blir någon skillnad vad gäller "övervakningssamhället" om man byter regering. FRA-lagen togs upp av den rödgröna sidan, även om de sedan var emot den av ren princip som opposition. Samma hyckleri som vanligt. Faktum är att det du skriver om här antagligen är det enda som ens varierar mellan de två blocken; att små minoriteter får lite mer gratispengar med rött, och att alla får vara med och betala för det. Annars kan man lugnt räkna med att sjuklövern är densamma oavsett blockfärg.

  Sedan kan väl ingen vettig människa vilja ha Mona Sahlin som statsminister? Kombinationen enfaldig/inkompetent och arrogant känns väl extrem för att vara riktigt ok.

  SvaraRadera
 3. Slidefinder - No offence, men jag jobbar heltid och betalar skatt jag också så det är även mina pengar jag är villig att vara empatisk med och jag är för vissa avdrag för företag, precis som jag är för en höjning av min egen skatt. Alla kan inte starta företag.

  Solguru - Röstar man på V så får man ett parti som kan påverka mer ju fler röster de får, för de är mer tydligt emot övervakningssamhället än vad de andra partierna är.

  SvaraRadera