lördag 25 december 2010

Hoppas kungen sitter kvar!

För några månader sen skrev jag om glömskans makt när det gäller kungahuset och vad de har gjort.

Idag tar media upp att svenska folket vill byta ut kungen mot Victoria, även om de fortfarande tycks vilja behålla kungahuset som sådant, trots mossiga könsideal.

För någon som undertecknad som är emot inte bara mossiga könsideal, utan även kungahuset i sig, så är det det värsta som kan hända.

Jag menar om det är så att folk i huvudsak vill behålla kungahuset, trots en charmlös, tråkig och inte direkt överdrivet rolig kung, hur blir det då om Victoria och Daniel tar över? Till och med jag, som som sagt är emot tramset kring kungahuset, kan inte låta bli att charmas lite och tycka att de både verkar trevliga, kompetenta och som personer vettiga.

Så nä, behåll kungen så länge som möjligt, så kanske det finns en möjlighet att Victoria och Daniel kan få leva liv med mer valfrihet och att vi till fullo kan få en mer demokratisk stat och får ännu färre bidragstagare och än mer lever efter arbetslinjen.

Istället så tycker jag vi ska införa en ny ordning, helt i enlighet med de borgerligas skribenters önskan, om att privata bidrag ska betala mer av det som idag skattepengar betalar.

Det mest självklara vore att börja med att ta bort alla skattefinansierade bidrag till kungahuset och istället enbart se till att alla de företag som sägs gynnas av kungens existens och indirekta reklam sätter igång och betalar för deras kostsamma leverne och existens.

Det vore mycket mer logiskt med den ordningen framför att istället låta regeringen utarma välfärdssamhället  och sätta än mer press på redan fattiga människor.

Mer media svd dag dag exp nsk hd hd gp gp gp ab ab ab ab skd skd nsk nsk dn dn


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

9 kommentarer:

 1. Jag kan inte på något sätt förstå hur ditt resonemang rimmar med någon form av kunskap om vad Sverige bör lägga sina pengar på.

  Om Scania vill expandera sina fabriker i Brasilien, Ericsson vill vara med i utvecklingen av Kinas telefoni-utbyggnad eller Skanska skall kunna få hjälp på traven att vinna ett kontrakt i Dubai ja då får dom hjälp av Svenska Staten, detta därför att det gagnar dom svenska skattebetalarna. Då åker delegationer från Sverige med utrikesministern, biståndsorganisationer, statsministern eller vice statsministern OCH kungafamiljen... Att få kungafamiljen på besök anses utanför Sverige riktigt stort. Kan du inte se vinsten med att använda skattepengar för att skicka Carl Bildt, Fredrik Reinfeldt eller för den sakens skull Kronprinsessan Victoria? Det är definitivt inte slöseri med skattepengar. Det är så vi bygger broar för att Sverige skall kunna skapa jobb. Det är på det sättet som Kungafamiljen jobbar för Sverige...

  SvaraRadera
 2. Jerker

  Samma argumentation kan man ha om Lars Ohly. De flesta som ogillar v:s politik (däribland jag) hoppas han stannar kvar. Hade däremot någon annan typ Josefin Brink blivit ordförande hade partiet kunnat få något bättre opinionssiffror.

  Men intressant du kommit ut ur garderoben som gillare av Victoria och Daniel. Vad tycker du om Carl-Philip då? Mitt tips är att om du och Carl-Philip duschat i någon skog efter en orienteringsrunda hade du inte kunnat undvika att kolla hur prinskorven ser ut. :-)

  God fortsättning.

  Bengt

  SvaraRadera
 3. Andreas - Du tycker inte det är felaktigt att svenska staten hjälper vissa företag med gratisreklam på ett sätt som i andra fall inte är tillåten?
  Om du jämför med andra länders kungar, hur mycket känner du dig påverkad att handla exempelvis Holländska produkter pga deras kungahus?

  Bengt - Hade du läst min blogg lite oftare så hade du sett att jag, och många med mig inte minst Vänsterpartiet i Älmhult, vill byta partiledningen i Vänsterpartiet. V-Älmhult var först i landet att vilja byta ut Ohly och gärna ha två språkrör, som Mp har och jag personligen hade velat se Jonas Sjöstedt och just Josefin Brink på språkrörsplatserna.

  Ja men hon verkar mer sympatisk än hennes föräldrar, vilket kanske inte är så stor prestation i sig :) Han ser ju rätt bra, och gay, ut :) Men även om man kollar prinskorvar så är det ju inte säkert att man vill stoppa dem på andra ställen än i magen ;)

  SvaraRadera
 4. Ja, behåll Ohly så länge som möjligt. Med tiden kommer vänsterpartiet att vara i storlek med Piratpartiet idag. Kommunism är ur tiden. "För Sverige, i tiden", kungen sitter väl som regent till han avlider skulle jag gissa. Svenska kungahuset är en stor del av våra kulturskatter så jag förstår ju att du inte tycker det ska få vara kvar. Förmodligen har du en liten nagel i ögat till att vi har ett kors i svenska flaggan med.

  SvaraRadera
 5. Tur då att Vänsterpartiet inte är kommunistiskt. Ditt inlägg är så bra att jag ska lägga det på minnet när jag argumenterar för att byta ut Ohly, för när någon som står sd närmast tycker att han är bra, då är det argument nog för att byta partiledare.

  Slotten i sig kommer att vara kvar och det är de som är kulturskatterna. Inte människor av kött och blod.

  Hade jag inte tyckt om kors så hade jag valt en annan arbetsplats.

  SvaraRadera
 6. Jag vet inte om du missade poängen, Ohly är bra på att förminska VP(K) till att omintetgöra sej självt och vi ska inte ha extremistpartier i riksdagen. Därför tycker jag Ohly är bra. Det är skillnad på kors i svenska kyrkor och kors i svenska flaggan. Tycker du inte att det är lite väl osekulärt och kanske rent av lite kränkande för muslimer med ett kors i Svea Rikes fana?

  SvaraRadera
 7. Jag förstod den mycket väl men jag vill självfallet inte att det ska hända till skillnad från dig, därav min kommentar.

  Nej det tycker jag inte är det minsta problematiskt trots att du försöker antyda saker.

  SvaraRadera
 8. Jerker

  Jo, jag vet du är kritisk emot Ohly och det var egentligen inte riktat emot dig personligen mer som en generellt kommentar.

  "Men även om man kollar prinskorvar så är det ju inte säkert att man vill stoppa dem på andra ställen än i magen ;)"

  Nu berättade du inte från vilken kroppsöppning du vill prinskorvarna ska nå din mage. De kan ju närma sig magen från två håll. haha

  Bengt

  SvaraRadera
 9. Bra att du noterat det :)

  Det låter väl lång väg att gå bakvägen för att nå magen ;D

  SvaraRadera