torsdag 23 december 2010

Hur tänkte du nu Ulf?

Ulf Brunnberg, ni vet skådespelaren som bland annat varit med Jönssonligan sen urminnes tider, intervjuas i Expressen och säger bland annat följande:

- Det är viktigt att folk får veta hur någons barndom format personen som vuxen. Jag ville berätta hur jag fick stryk med rotting när jag var tretton och att det inte var snack om att jag skulle få en hurring när jag gjort fel. Och jag är faktiskt tacksam för det i dag. Många yngre människor är fullständigt empatilösa. Jag uppmanar inte till aga, men ibland kunde jag gå för långt och då måste min far ta till andra medel.
Så människor med utan empati ska bemötas utan empati för att bli mer empatiska? Jo tjena, det lär ju säkert gå bra...

Betydligt värre är när Ingen slår larm om barnmisshandel, för det är få barnmisshandlar som börjar med att man dödar barnet. Det börjar oftare med den hurring som Ulf pratar om ovan, för att sluta i misshandel.

Mer media dn

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

 1. Precis som du själv har påpekat, är alkoholen ofta en bidragande orsak till barnmisshandel (och förstås annan misshandel). Något att tänka på för oss alla i juletid!

  Nu hoppas jag att du har annat att göra än att blogga den närmaste tiden :), men här är ett klipp som borde muntra upp, klokt folk som sågar förslaget om s.k. gårdsförsäljniung av vin:
  http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=240363

  God Jul!

  /Karin

  SvaraRadera
 2. God jul själv och tack för dina konstan välformulerade kommentarer!

  SvaraRadera