torsdag 23 december 2010

Ni glömmer en sak

Jag förstår, och delar, mycket väl upprördheten över att vitryssar avlyssnas med teknik från Ericsson och att det är dubbel politisk bokföring att göra affärer med europas sista diktator, som även TeliaSonera gör.

Vad jag däremot inte förstår är att det sällan eller aldrig finns någon upprördhet, och knappast ger några rubriker, när det samma händer Kina? Något som är betydligt vanligare och generar betydligt mer pengar, för både svenska företag, svenska staten, kinesiska företag och den kinesiska diktaturstaten.

Varför är alla så snabba att glömma bort att det är diktaturer som tjänar pengar också, även om det innebär billiga varor för vår del?

Det tycks lättare att välja sida när det handlar om övervakning och några få större företag. I mina ögon är det svårt att begripa.

Eller är vissa diktaturer bättre än andra?

Lika illa är det när det gäller hur Sverige utvisar invandrare med bakgrund som direkt ger dem problem. Nu gäller det kristna irakier, som knappast kan räkna med att bli väl mottagna i ett land med mycket militanta islamister. Tidigare har det gällt homosexuella som också får liknande problem.

Det borde vara oerhört självklart att de får stanna kvar, när de så tydligt löper en stor risk att inte bara förskjutas och straffas, utan även dödas.

Frågan är vad vi har för styrande politiker i det här landet som så ofta och gärna spelar diktaturer i händerna genom att ta beslut som visar att de tycker att Sverige ska acceptera den ordning som finns i de odemokratiska länderna.

Men snart blir det tillåtet med brottsprovokation även här, så omtanken om faktisk frihet och rättssäkerhet för alla är på väg ut även i vårt land. Gud vet var det slutar...

Mer media dn dn dn dn dn dn dn svd svd svd dag dag dag dag dag smp gp kvp exp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

4 kommentarer:

 1. Eftersom alla lagar stiftas av de folkvalda i riksdagen, så vill de självklart att lagarna följs dvs nolltolerans för all form av kriminalitet och då skall ju alla medel vara tillåtna för att uppnå det./ragnar

  SvaraRadera
 2. Att det är en Moderat som kritiserar svenska företag som verkar och tjänar pengar i ett annat land är extremt anmärkningsvärt. Det visar på ett skolexempel av kejsarens nya kläder och / eller en naivitet totalt blind för verkligheten att inte till fullo inse moderaternas sanna väsen. Varje företag som tjänar big box i vilket land som helst sitter med en hard on bakom skrivbordet varje dag. Desto fler oppositionsmotståndare som röjs ur vägen - desto bättre och stabilare affärer. Det är inte oppositionspolitiker som undanröjs. Det är resterna av det vi får några år sedan benämnde demokrati. Det är är politiskt sanktionerat mord för individers girighets skull, inte för fler än en handfull "män".

  SvaraRadera
 3. Det finns en annan sak som också glöms.... Vem levererar teknik till den avlyssning som bedrivs i Sverige idag? FRA mm... ?

  ...eller är det inte viktigt eftersom vår regering är "snäll"?

  Sverige dubbelmoralens högborg....

  SvaraRadera
 4. Ragnar - Även att själv vara olaglig?

  Mats - En bra kommentar!

  SvaraRadera